Ablett ferdig med utdanningen

Gary Ablett er nå ferdig med topputdanningen som UEFA-trener, og gleder seg over at seks år med blodslit er over. Tranmere-kampen helt utsolgt.

Liverpoolfc.tv melder at Gary Ablett nå er en fullt ut kvalifisert UEFA-trener, etter at han i løpet av sommeren har sikret seg sin profflisens. Prosessen har tatt seks år, og Ablett har nå de samme kvalifikasjoner som det kreves for å være Premier League-manager, nemlig lisensene A, B og Pro.

- Jeg har jobbet mot dette Pro-diplomet det siste året, og fikk det bare et par dager før preseason-treningen startet. Det er den høyeste utdanningen du kan ta, forteller Ablett til klubbens offisielle nettsted.

- Sammy Lee fortalte meg at det kun er rundt 120 engelskmenn som har så høy trenerutdanning som dette, så jeg er virkelig fornøyd med at jeg har klart det.

Ablett, som har vært Liverpools reservelagstrener siden sommeren 2006, innrømmer at veien har vært lang og kronglete. Men sier samtidig at prosessen har vært givende.

- Til tider har det vært tøft, men Liverpool har hjulpet meg mye. Det har totalt tatt seks år. Det er mye korrespondanse og mange kurs man skal gjennomføre, i tillegg til at du må bevise at du kan trene et lag. Noen ganger har jeg jobbet med dette om natten etter kamper og treninger, men jeg har fått også jobbe med dette på Melwood.

- Det har vært telefonkonferanser, og jeg har også gjennomført to store prosjekter via mitt arbeide i klubben. Det ene gikk på planlegging og forberedelser til en bestemt kamp. Dette gjorde jeg i forbindelse med Dallas Cup da vi var i USA. Jeg måtte også gjennomføre et videoprosjekt, og dette fikk jeg Rafas tillatelse til å gjennomføre med reservelaget her på Melwood. Det var til stor hjelp, og jeg synes hele prosessen har vært morsom.

Tranmere-kampen utsolgt
Liverpool Daily Post melder at Liverpools første preseason-kamp for sommeren, borte mot Tranmere førstkommende lørdag, nå er helt utsolgt. De siste av de 15 000 billettene til kampen ble solgt i går. Prenton Park vil dermed se sitt høyeste tilskuerantall siden 15 510 mennesker så Tranmere tape 2-1 for Millwall i en omkamp i FA-cupens kvartfinaler i mars 2004.

Det høyeste publikumstallet på Prenton Park i dette århundret er 16 342. Også den gangen var Liverpool motstander, i FA-cupens kvartfinaler i mars 2001.