Ablett tror 2-3 spillere kommer

Gary Ablett forventer at det vil være 2-3 nye spillere for hans unge reservelag til neste sesong. Damien Plessis tatt ut etter treningsøkter, og Jordy Brouwer kan bli sendt på utlån.

I sin oppsummering av sesongen til Liverpools hjemmeside, forteller reservelagstrener Gary Ablett om Damien Plessis, hvordan man trener, Jordy Brouwer, keeperne, sitt eget arbeid, og hvor mange spillerkjøp han forventer til reservelagstroppen inne neste sesong starter.

Plessis
- Damien Plessis var så vidt for gammel til å kunne bli med oss til en turnering i Dallas, slik at han ble igjen for å trene med Rafa og førstelaget. Rafa så tydeligvis noe han likte i løpet av den tiden.

- Ut fra samtaler jeg har hatt med Rafa vet jeg at han aldri vil bruke en spiller han ikke anser som klar for førstelaget, uansett hva jeg eller noen andre måtte ha sagt.

Trening
- Noe av det vi kan jobbe mer med er individuell trening, hvis tiden tillater det. Hoveddelen av vårt arbeid blir gjort med laget, taktiske formasjoner med og uten ball, og slike ting.

Brouwer
- Jordy Brouwer er en av de spillerne vi vil se nærmere på under kommende pre-season. Det kan være at vi vurderer at han må ha mer førstelagserfaring og at vi sender ham ut på lån. Når det er sagt, hvis han kommer tilbake og gjør det meget bra under pre-season har også Rafa vist at han er villig til å ta med seg en eller to av ungguttene med seg på førstelagets pre-season.

Keepere
Det var viktig at Charles Itandje fikk en og annen kamp, da han behøvde kamptrening. David Martin har på en måte avansert fra å være reservelagstrener til å bli førstelagets nummer tre, og han jobber nå med førstelaget. Han gjorde det utmerket i de kampene han spilte for oss. Dean Bouzanis og Peter Gulacsi prøver å finne seg til rette, og begge er bare 17 år. De har rekkevidden og høyde, og Billy Stewart (keepertrener) kan fortelle at de begge tørster etter å lære og er sultne på suksess. Med en slik innstilling håper vi at en av dem, hvis ikke begge, kan utvikle seg til en gang å spille på førstelaget.

Om sin egen jobb
- Jeg trives veldig godt. Det første året mitt her var uten tvil et læreår, hvor Rafa tok vare på meg to eller tre måneder og viste hva som ble forventet av meg og hva han ønsket av meg i forhold til jobben. Under det siste året har han latt meg holde på, noe som betyr at han stoler på meg og jeg gjør den jobben han ønsker at jeg skal gjøre.

- Det som kan forbedre siste sesong er at spillere kommer igjennom til førstelaget. Vi håper de vil komme friske og klare 2.juli, har en god pre-season og forhåpentligvis gir Rafa et og annet å tenke på. Det ville vært glimrende å få noen som kom inn og spilte regelmessig på førstelaget til Rafa. Det ville på en måte dokumentere alt det harde arbeidet vi har gjort de to siste årene.

Nye spillere
- Vi har allerede startet arbeidet foran neste sesong, og kampene under pre-season er så godt som klare. Jeg er rimelig sikker på at nyervervelser er på vei og at vi innen 2.juli har to eller tre nye spillere her.