Ablett uten fem av sine faste spillere

Gary Ablett må klare seg foruten fem av sine faste spillere, når reservelaget spiller playoff-finale i kveld. Kvartetten Spearing, Putterill, Crowther og Ayala er skadet, mens Bruna er opptatt med EM.

Liverpools reservelag møter Aston Villa til playoff-finale i reservelagsserien i kveld. Avspark på Anfield er klokken 20.45, og det hele vil bli avgjort på straffespark-konkurranse om det står uavgjort etter 90 minutter. LFC TV sender live fra finalen, og sendingen starter allerede klokken 20.00.

Reservelagets trener, Gary Ablett, er optimist før den store finalen. Hans mannskap vant avdelingen i nord-England suverent. På motsatt banehalvdel står altså Aston Villa. Et mannskap som ledes av en annen tidligere Liverpool-spiller, nemlig Kevin MacDonald.

- Å spille på Anfield bør være motivasjon nok i seg selv for mine spillere. Det handler om et trofé, og vi får spille foran et tallrikt publikum. Vi ønsker å spille så godt at supporterne snakker om det etterpå, og forventer enda mer av disse spillerne neste sesong. Vi har allerede sett at Emiliano Insua, Damien Plessis og Nabil El Zhar har debutert på førstelaget. Forhåpentligvis får flere av spillerne sjansen til å spille med de store gutta neste sesong, sier Ablett til liverpoolfc.tv.

- Dette blir en stor kamp. Vår største for sesongen. Da vi startet sesongen hadde vi som mål å nå denne finalen. Nå er vi der, og da handler det om å prestere og oppnå det riktige resultatet, legger han til.

- Dessverre har vi flere spillere som mister finalen på grunn av skader. Vi har vel ikke mer enn 15-16 mann som er skadefrie. Kvartetten Jay Spearing, Ray Putterill (bildet), Ryan Crowther og Daniel Ayala er alle skadet, mens Gerardo Bruna er opptatt med U17-EM for Spania i Tyrkia. Det ville ha vært flott å ha alle disse spillerne tilgjengelige, men slik er det ikke. Vi har tro på de spillerne som kan spille, og jeg er sikker på at de gjør en god jobb for oss i kveld.

Aston Villa vant avdelingen i sør-England komfortabelt, og Ablett forventer tøff motstand mot et Villa-lag som kan komme til å benytte flere spillere med førstelagserfaring.

- Vi aner ikke hvilket lag de vil stille med. Om de vil være på samme alder som våre spillere, eller om de vil sende opp et mer erfarent lag. Vi må håndtere det, uansett hvem de stiller med.

- Vi har sett en DVD av deres kamp mot Chelsea, og vi spionerte også på dem i deres kamp mot Arsenal, så vi vet litt om dem. De er veldig sterke og aggressive. De liker å legge presset høyt oppe på banen, men de forsøker også å spille god fotball. Jeg vil si det er et typisk Kevin MacDonald-lag, og han vil sørge for at de er på tå hev. Det er det ikke tvil om.

- Til syvende og sist vil det handle om hva vi selv gjør i kveld. Vi vil lede laget ut på banen 20-25 minutter før kampstart, slik at de blir vant til omgivelsene. Dette blir en stor kveld for dem, og vi ønsker at de skal senke skuldrene og spille sitt vanlige spill, avslutter Ablett.