Agent: - Vi venter på Liverpool

Ignacio Ibanez venter på klarsignal fra Liverpool for å fullføre en overgang for Alonso til Juventus. Porto utestengt fra Champions League.

Xabi Alonsos agent, Ignacio Ibanez, forteller at Liverpool og Juventus fortsatt er i samtaler om en overgang for midtbanespilleren. Rafael Benítez ønsker å hente Gareth Barry fra Aston Villa, så 26-åringens Liverpool-karriere kan være over. Et salg av den tidligere Real Sociedad-spilleren er imidlertid nå helt opp til Liverpool, mener Ignacio Ibanez.
- Juventus har uttrykt sin interesse for å kjøpe Alonso. Klubbene har holdt samtaler og de vil fortsette, forteller Ibanez.

- Nå avhenger det av Liverpool. Jeg mener de må bestemme seg for om de vil selge spilleren eller ikke.

- Hva meg angår, så venter jeg i kulissene.

Porto utestengt
UEFA bekrefter at Porto er utestengt fra Europa etter at de ble kjent skyldige i å ha bestukket to dommere i den hjemlige ligaen i 2003/04, en av sesongene José Mourinho ledet klubben. Porto ble bøtelagt 150000 euro og trukket seks poeng i portugisisk serie denne sesongen, men kapret likevel seriegullet for tredje året på rad. Nå har også UEFA nektet dem adgang til e-cupspill for 2008/09-sesongen.

Artikkel 1.04 i de europeiske klubbturneringsreglementene sier at en klubb som har vært med på en aktivitet med det formål å påvirke eller arrangere utfallet av en kamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå ikke er kvalifisert til å delta. Porto har tre dager på å anke. Utestengelsen av Porto vil føre til visse endringer i neste års turnering. Vitoria Guimaraes vil trolig gå direkte inn i gruppespillet som Portugals andre representant, mens Benfica vil komme inn som seedet lag i tredje kvalifiseringsrunde. Spartak Moskva vil gå fra å være seedet til å bli useedet lag i denne runden. UEFA har ennå til gode å bekrefte disse endringene, og vil nok ikke gjøre det før etter en eventuell anke er behandlet.

Regel 1.04 ble innført i kjølvannet av korrupsjonssaken i Italia i 2005/06. Det var imidlertid for sent til å nekte AC Milan adgang til Champions League i 2006/07. Som sikkert alle husker, så gikk italienerne helt frem og vant finalen i Athen i 2007, noe som sannsynligvis ikke hadde vært mulig med dagens reglement.