Agger og Aurelio er tilbake i trening

Rafael Benitez opplyser at den skadede duoen Daniel Agger og Fabio Aurelio er tilbake i trening igjen. Manageren kommenterer også eiersituasjonen.

Rafael Benitez kom med oppklarende svar på en rekke spørsmål under dagens pressekonferanse på Melwood. Her er pressekonferansen i sin helhet:

- Rafa, kun en kamp gjenstår denne sesongen. Ser du frem til sommerferien?

- Det er alltid viktig å ta ferie, men det er også viktig å gjøre jobben sin, være fokusert og konsentrere seg, og dette har jeg nok energi til.

- Det virker som du prøver å få gjort unna spillerkjøpene tidlig. Hva skjer med Gareth Barry?

- Vi jobber hardt med flere spillere, men i dette tilfellet er Martin O'Neill klinkende klar, og vi må vente til etter sesongslutt.

- Kan du avsløre detaljer i tilbudet dere har kommet med til Villa?

- Nei, men jeg tror han (Martin O'Neill, red anm) har fortalt det til alle. Men nei, vi må vente, og vi vil prøve å snakke sammen igjen om mulighetene.

- Hvilke spillere har du tilbudt Villa?

- Okay, jeg skal si noe. Jeg har snakket med Martin O'Neill privat, slik at han vet hvordan vi tenker. Jeg vil ikke snakke med pressen om spekulasjoner. Han vet dette fordi jeg snakket med ham, så enkelt er det.

- Kommer dere til å legge inn et nytt og bedre bud?

- Vi vil snakke med ham (O'Neill, red anm), det er vår plan.

- Hvor sikker er du på at du vil lykkes med å få kjøpt spilleren?

- Jeg vet ikke. Jeg var klar på hva jeg ønsket. Vi ønsker å respektere hans (O'Neill, red anm) avgjørelse og vente til sesongen er ferdig. Så vi vil vente, og deretter vil vi snakke med ham.

- Når det gjelder spillere på vei bort fra klubben, kommer Harry Kewell og John Arne Riise definitivt til å forsvinne?

- Når det gjelder Harry Kewell, så har vi snakket med hans agent og prøvd å gjøre fremskritt og komme til enighet, men det klarte vi ikke. Så han vil bli frigitt etter sesongslutt.

- Og hva med Riise?

- Når det gjelder Riise og de øvrige spillerne, så har de ett eller flere år igjen av sine kontrakter, så han er fortsatt vår spiller for øyeblikket. Han vet at dersom vi får et godt bud både for ham og klubben, så kan han bli solgt. Men han er fortsatt vår spiller, og jeg er virkelig fornøyd med ham fordi han er en veldig god proff.

- Det spekuleres mye rundt fremtiden til Peter Crouch. Tror du at du vil miste ham i sommer?

- Dere vet hva jeg ønsker. Vi har tilbudt ham en ny kontrakt. Ingen snakket om ham da vi kjøpte ham fra Southampton. Alle kritiserte oss, og spesielt meg, når han ikke gjorde mål. Jeg støttet ham. Tanken er den samme nå også. Han er en god proff, og en god spiller, og han ønsker å spille hver uke. Vi vet det. Slik er situasjonen. Vi vet at Portsmouth og andre klubber linkes til ham i pressen, men for øyeblikket har vi ikke mottatt noe bud på ham. Dersom vi mottar et bud, vil vi snakke sammen, ettersom jeg ønsker det beste både for Crouch og for klubben.

- Sitter du med inntrykk av at han ønsker å forlate klubben?

- Han ønsker å spille hver kamp. Jeg snakket med ham for to dager siden. Han kjenner min posisjon, og jeg vet hans posisjon. Vi er profesjonelle aktører, og vi ønsker det beste for hverandre.

- Vil han spille mot Spurs i helgen?

- Det kan hende. Vi har to treninger til, så det er for tidlig å si noe om.

- Hvor viktig er det å få en god avslutning på sesongen?

-  Det er alltid viktig. Dersom vi klarer å komme opp på 76 poeng hadde det vært fantastisk. Vi ønsker å vinne trofeer, men har ikke sjanse til det lenger, så det beste vi kan få ut av dette er å score mer enn 117 mål, holde nullen enda en gang og få tre nye poeng.

- Føler du at Spurs har tatt foten av gasspedalen etter at de vant Carling Cup?

- Jeg synes de spiller bra nå, og Juande Ramos gjør en god jobb, så de får tenke på seg selv og så skal vi fokusere på hva vi gjør.

- Tradisjonelt er dette en av de mest attraktive kampene i engelsk fotball. Er det en god kamp å runde av sesongen med?

- Ja, det synes jeg. Den siste kampen pleier ofte å bli en åpen kamp, så det kan bli noen mål. Det hadde vært bra om vi hadde gjort flest.

- Ligamesterskapet blir avgjort i helgen. Noen tanker om hvem som kommer til å vinne ligaen?

- Nei, egentlig ikke. Vi er ikke involvert, så jeg prøver å fokusere på mitt lag.

- Reservelaget ble nasjonale mestere i går kveld. Det var en god kamp, var det ikke?

- Ja, det var en fantastisk bragd av dem. De har hatt en veldig god sesong, og det er viktig å vinne med stil. Jeg fikk se noen flotte mål og høy kvalitet på spillet. Speidernettverket vårt har gjort en god jobb, og staben gjør en god jobb. Disse unge spillerne er av høy kvalitet og gjør fremskritt. De er fremtiden til klubben.

- Gary Ablett har kommet inn og gjort en god jobb, har han ikke?

- Ja, han gjør en god jobb. Alle som jobber tett opp mot førstelaget gjør en god jobb.

- Forventer du at situasjonen rundt eierforholdene i klubben blir avklart i løpet av sommeren?

- Det eneste jeg kan si er at jeg er i kontakt med dem. Vi prøver å gjøre fremskritt på flere områder. På det området jeg har ansvar for, gjør vi jobben vår og gjør fremskritt.

- Håper du at man finner en løsning snart?

- Ja. Alle vet at vi trenger en godt organisert klubb der alle vet hva de skal gjøre og hvem som bestemmer, så jeg tror vi må komme frem til en avklaring snart.

- Hvordan kan klubben gjøre fremskritt før man har kommet til en løsning?

- På samme måte som vi har gjort tidligere. Dersom jeg har tanker om spillerkjøp og slike ting, vil jeg snakke med eierne og med Rick Parry. Dersom de sier ja, kan vi gjøre fremskritt.

- Er du ikke bekymret for at den ene kan si ja og den andre nei?

- Normalt sett spør vi ikke om vanskelige ting, så normalt sier de ja.

- Når det gjelder troppen til neste sesong, prøver du å få den på plass så raskt som mulig?

- Ja, det er alltid bedre for da kan du starte med alle spillerne når du starter sommertreningen. Dersom du kjøper en spiller i slutten av juli, kan du ikke trene ham inn på laget sammen med de andre og han vil trenge mer tid. Det er bedre å gjøre unna spillerkjøpene så raskt som mulig.

- Hvor mange spillere tar du sikte på å hente inn?

- Det kommer an på markedet. Dersom vi får bud på spillere kan vi komme til å selge, og så kjøpe etterpå. Vi får vente og se. For øyeblikket er jeg virkelig godt fornøyd med troppen. Vi må vente, og kanskje hente inn 2-3 spillere, men dersom vi selger noen vil vi kjøpe nye spillere.

- Synes du Juande Ramos har gjort en god jobb i Tottenham?

- Ja, det synes jeg. Han er en god manager og er fortsatt inne i sin første sesong i England, så jeg synes han har klart seg meget godt.

- Kjenner du ham godt?

- Ja, vi møttes i Spania og har spilt en del kamper mot hverandre. Han var en god manager i Spania også.

- Ga du ham råd da han flyttet til England?

- Nei, egentlig ikke. Han visste om noen folk som kjente England godt, så jeg tror han snakket med folk som stod ham nærmere.

- Hvordan står det til med troppen din foran den siste ligakampen mot Tottenham?

- Det ser ok ut. Fabio Aurelio er tilbake i trening, og det er også Daniel Agger, noe som er gode nyheter. Stemningen i troppen er god, så jeg tror alt ser greit ut og vi kan stille med et sterkt lag mot Spurs.

- Hvordan vurderer du sesongen sett under ett?

- Jeg synes ikke den har vært så ille, men den har ikke vært perfekt heller. Du ønsker alltid å vinne trofeer. Jeg synes vi er i en god posisjon blant de fire beste lagene i England og blant de fire beste i Europa. Men det kunne ha vært bedre, og jeg føler at vi må gjøre det enda bedre i fremtiden.