Ajdarevic ønsker førstelagsfotball

Astrit Ajdarevic ønsker å spille førstelagsfotball. Derfor søker han seg vekk fra Liverpool. Føler at han ikke fikk sjansen hos de røde. Tysker prøvespilte for U18? Diouf til Sunderland.

Etter ett år og syv måneder er Astrit Ajdarevic på vei bort fra Liverpool. Akkurat nå befinner 18-åringen seg i Nederland for å spille seg til en kontrakt med NEC Nijmegen. På lørdag spilte midtbanespilleren 45 minutter i en treningskamp mot et amatørlag. NEC Nijmegen vant lett med 6-1.
- Jeg har vært her nede noen dager nå. Vi får se hva som skjer. Jeg gjorde noen bra saker i kampen, og det gikk ganske bra for meg, uttaler Ajdarevic til Hallands Nyheter.

Han har ett år igjen av kontrakten, men velger nå å forlate klubben han kom til som 16-åring.
- Jeg reiste ikke til Liverpool for å spille med reservene, men for å komme med på A-laget. Mange sier at jeg bør bli og gi det en sjanse ett år til. Med det finnes ikke noe mer for meg å utvikle på reservelaget.

- Jeg er moden for å spille i den nederlandske eller tyske ligaen. Det er slik jeg føler det i hvert fall. Det er best for meg å søke meg vekk fra Liverpool for å spille A-lagsfotball.

Astrit Ajdarevic har fått mange lovvord i løpet av sin tid i klubben. Likevel føler han ikke at han har fått den tilliten han fortjener for å bli der.

Hva er viktig å tenke på når man kommer til en storklubb i utlandet, spør HN-sporten?
- Er du ikke bra mentalt, så kommer du aldri til å klare deg. Om du får hjemlengsel etter to måneder, da er du ferdig. Så må man rekke opp hånden dersom man ikke rekker til fotballmessig.

- Jeg klarte meg mentalt og var tilstrekkelig bra fotballmessig. Likevel fikk jeg ikke sjansen. Da må jeg se meg om etter noe annet.

Tiden i Liverpool utviklet ham både på og utenfor banen. Han er fysisk sterkere, har en bedre kondisjon og har blitt bedre defensivt.
- Mange biter har etter hvert falt på plass.

Nå håper han på fast kontrakt med NEC Nijmegen.
- Det er en fin liten klubb med en arena som tar 13000 tilskuere. Treningsfasilitetene er veldig fine. Byen, som har omtrent 200000 innbyggere, virker trivelig. Det finns ingenting å klage på.

På NEC Nijmegens nettsider har man allerede innlemmet Astrit Ajdarevic i spillertroppen for 2008/09.
- Jeg har også sett det, men ingenting er klart.

Han dementerer også ryktet om at han kanskje kan være tilbake til Sverige og Allsvenskan.
- Det er feil. Jeg vil være igjen og spille fotball ute i Europa.

Tysker prøvespilte for U18?
Juniorlaget stilte med en ikke navngitt prøvespiller i treningskampen mot Plymouth forrige lørdag. Med 90% sikkerhet tror vi det er Khaled Mesfin-Mulugeta fra Eintracht Frankfurt. Han er født i Addis Abeba i Etiopia 2. juni 1992. Han veier 62,5 kg, er 178 cm høy og har spilt 8 aldersbestemte landskamper for Tyskland.

Diouf til Sunderland
Sunderland har betalt £2,6M for å hente El Hadji Diouf fra Bolton. 27-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt på Stadium of Light.