Ajdarevic ser etter ny klubb

Unge Astrit Ajdarevic meldes i kjølvannet av Liverpools u18s USA-turné å være en av flere unggutter på vei bort. Fransk unggutt linkes.

Etter Liverpools u18-lags tour i USA etter sesongslutt, kommer det frem ved Liverpools offisielle hjemmeside at flere spillere er frigitte og søker nye klubber. Både forsvareren Mattone Awang, vingen Ben Parsonage og spissen Michael Collins har blitt frigitt av klubben. Enda mer oppsiktsvekkende er det kanskje for mange at midtbanespilleren Astrit Ajdarevic, som har fått mange gjetord etter at han kom fra Sverige for et drøyt år siden, også ser seg om etter en ny klubb, trass i at han er bundet til Liverpool i enda et år fremover.

Hva angår turen i seg selv, imponerte spesielt den unge spissen Nathan Eccleston ved å gjøre tre mål på like mange kamper. To av målene gjorde han da de røde vant 3-0 mot South Carolina University XI, og han scoret også da Atlanta University Select team. Det eneste tapet kom i lagets siste kamp, hvor Atlanta Ssilverbacks Under-23s ble for sterke og vant 2-0.

Turneen har vært en årlig begivenhet over de siste tre år, hvor Liverpools juniorer i tillegg til å spille vennskapskamper, også trener unggutter fra harde kår.

Ung franskmann linkes
Genobles unggutt Sofiane Feghouli blir i dag sitert på at han er smigret over å være koblet med en overgang til Liverpool av skysports.com. 18 år gamle Feghouli er ansett for å være en av de beste unge spillerne i Frankrike, og det har blitt blest om unggutten etter at han denne sesongen hjalp Genoble til opprykk til Ligue 1.

Speidere fra flere klubber skal følge klubben, og i tillegg til Liverpool skal blant andre Ajax følge hans situasjon med falkeblikk. Personlig mener imidlertid den unge franskmannen at han er for ung til å reise utenlands for å prøve lykken.

- Interessen fra store klubber er smigrende, men min prioritet er å forbedre meg i Frankrike, og fremfor noe i Genoble. Jeg prøver å ta alt med fatning. For øyeblikket er det best å bli værende. Kun et tilbud fra en stor klubb i Ligue 1 kan få meg til å vurdere å dra.