Aldo en inspirasjon for Keane

Keane blir inspirert av John Aldridge og Ian Rush. Aldo er henrykt over å få Irlands kaptein og toppscorer til Anfield. Keane verdens sjette dyreste ”nomade”.

Robbie Keane uttaler til Liverpoolfc.tv at Liverpools tidligere storscorere John Aldridge og Ian Rush er en inspirasjon for ham. Keane er den første irske spissen til å ankomme Anfield siden Aldo reiste til Real Socediad i 1989. Aldridge fikk kun to hele to sesonger på Anfield, men tegnet seg på scoringslista hele 63 ganger på 104 kamper.
- John Aldridge og Ian Rush er mine helter. I tillegg så er Aldo irsk, uttaler Keane.

- Aldo var fantastisk. Han har ikke holdt det hemmelig de siste årene at han ville like å hente meg til Liverpool en dag.

- Han var en fantastisk spiss. Hvis jeg kan gjøre det så bra som ham, vil det være stort. Hvis jeg kan få noe i nærheten av den respekten han har fra folk her, så vil jeg vil glad.

John Aldridge har stor tro på Robbie Keane i den røde trøyen, og mener Keane vil være en garantist for mål.
- Jeg kjenner Robbie veldig godt. Jeg ser på ham som en utrolig tilvekst for oss. Han kan spille på egenhånd eller som hengende spiss. Fra mitt ståsted er det gode tanken på ham og Torres på topp med Mascherano dypt på midtbanen og Gerrard på løp fremover for å støtte. Hvor smakfult høres det ut?

- Robbie er en garantist for mål. Unngår han skader, så vil han score 20 mål. Fernando Torres vil strekke seg mot 30 mål. Stevie kan forventes å ligge på 15-20. Det er hva vi behøver.

- Folk snakker om alderen hans, men jeg kom til Liverpool da jeg var 27. Det tok jeg ingen skade av. Jeg scoret fremdeles mål da jeg var i 30-årene. Han er en frisk gutt, en arbeidsnarkoman og han vil løpe skoene av seg for Liverpool.

- Hans bevegelser er briljante. Jeg var virkelig imponert over hans samarbeid med Berbatov da Tottenham kom til Anfield sist sesong. De var de beste jeg så mot oss. Men jeg tror Keane gjorde Berbatov bedre enn det han var. Han var en perfekt støtte for ham.

- Mitt personlige synspunkt er at det er briljant å se Irlands kaptein komme til Liverpool. Vi har stor tradisjon med irske spillere gjennom tidene, med Ronnie Whelan, Jim Beglin og Steve Heighway for å nevne noen.

- Jeg er så fornøyd med å kunne legge Robbie Keane til den listen.


Keane verdens sjette dyreste "nomade"
Robbie Keanes overgang fra Tottenham til Liverpool tar hans samlede overgangssum til £58,3M. Det gir ham en 6.plass over verdens dyrest spillere, basert på samlet overgangssum, i historien.

Nicolas Anelka - £84,8m
Paris St Germain - Arsenal £500000
Arsenal - Real Madrid £22,3m
R Madrid - Paris St Germain £20m
Paris St Germain - Man City £12m
Man City - Fenerbahce £7m
Fenerbahce - Bolton £8m
Bolton - Chelsea £15m

Juan Veron - £76,2m
Boca Juniors - Sampdoria £3m
Sampdoria - Parma £13m
Parma - Lazio £18,1m
Lazio - Man Utd £28,1m
Man Utd - Chelsea £14m

Hernan Crespo - £70,8m
River Plate - Parma £2m
Parma - Lazio £35,5m
Lazio - Inter Milan £16,5m
Inter Milan - Chelsea £16,8m

Ronaldo - £63,5m
Cruzeiro - PSV £3m
PSV - Barcelona £10m
Barcelona - Inter Milan £18m
Inter Milan - Real Madrid £28,5m
Real Madrid - AC Milan £4m

Christian Vieri - £62,8m
Atalanta - Juventus £800000
Juventus - Atletico Madrid £12m
Atletico Madrid - Lazio £17m
Lazio - Inter Milan £28m
Inter Milan - AC Milan Gratis
Ac Milan - Monaco £2,5m
Monaco - Atalanta £1,5m
Atalanta - Fiorentina £1m
Fiorentina - Atalanta Liten sum

Robbie Keane - £58,3m
Wolves - Coventry £6m
Coventry - Inter Milan £13m
Inter Milan - Leeds £12m
Leeds - Tottenham £7m
Tottenham - Liverpool £20,3m

Kilde: The Mirror