Alonso bestemmer seg etter EM

Xabi Alonso bekrefter at han ikke tar en avgjørelse om hvor han skal spille fremover før etter EM. Nå konsentrerer han som om Spanias kamp mot Russland på fredag.

Xabi Alonso ønsker ikke å snakke om sin egen fremtid før Spania ikke lenger er involvert i EM i Østerrike og Sveits. Midtbanespilleren blir sterkt linket til en overgang til Juventus, men lar være å svare på spekulasjonene foreløpig. 26-åringen har vært på Anfield siden sommeren 2004, men har fått tøffere konkurranse av Javier Mascherano og Lucas Leiva om en plass på laget. Dessuten er Aston Villas Gareth Barry sterkt ønsket av Rafael Benítez. Alonso har tidligere uttalt at han er smigret over at Juventus er interessert i hans tjenester, men en avgjørelse om en eventuell overgang til Torino-klubben vil uansett ikke bli tatt før etter EM.
- Jeg vet at det finnes interesse. Men nå ønsker jeg ikke å snakke om det fordi jeg har nok å tenke på her med landslaget, uttaler Alonso til El Mundo Deportivo.

Spania spiller sin første kamp i EM mot Russland i morgen klokken 18.00.
- Jeg håper vi går til finale, men det er langt unna. Vi trenger å konsentrere oss om vår første motstander. Vi må vinne kampen fordi det er fundamentalt at vi ikke går til siste kamp med kniven på strupen som i 2004. Vi må gjøre jobben vår, og ikke la det stå og falle på den siste kampen.