Alonso usikker på fremtiden

Xabi Alonso vil ta en avgjørelse rundt sin Liverpool-fremtid til sommeren, etter å ha havnet bak Mascherano og Lucas i midtbanekøen. Idrizaj utskrevet fra sykehuset. Tre stasjon-alternativer.

Liverpool Daily Post skriver i dag at Xabi Alonso vil vurdere sin Liverpool-fremtid etter sesongslutt. Midtbanespilleren, som var et av Rafael Benitez sine første kjøp da han ankom fra Real Sociedad i august 2004, har slitt både med skader og form denne sesongen, og det virker nå som om Javier Mascherano og Steven Gerrard er Rafas førstevalg på den sentrale midtbanen. Mot Inter på tirsdag ble også unge Lucas Leiva foretrukket foran spanjolen, og Alonso ble sittende på benken hele kampen.

26-åringen har startet bare 13 kamper denne sesongen, og selv om han signerte en ny femårskontrakt med Liverpool i sommer kan en retur til Spania være aktuelt til sommeren. Både Barcelona og Real Madrid skal ha hatt følere ute etter playmakeren.

Idrizaj utskrevet fra sykehuset
Daily Post melder også at utlånte Besian Idrizaj, som kollapset under spill for FC Wacker Innsbruk på lørdag, nå er utskrevet fra sykehuset i Østerrike. 20-åringen besvimte ute på banen bare 14 minutter etter at han ble byttet inn i kampen mot Sturm Graz.

Idrizaj har gjennomgått grundige hjerte- og hjerneundersøkelser, uten at legene har klart å finne årsaken til kollapsen.

Tre alternativer til togstasjon
Ifølge Liverpool Daily Post vurderer transporteksperter nå tre forskjellige tomter som aktuelle når Liverpool må bygge en egen togstasjon i tilknytning til sin planlagte nye stadion i Stanley Park. Det er representanter for klubben, Merseytravel og bystyret som nå gjennomgår tre ulike muligheter på Bootle-linjen.

Alle de tre stedene er nær tomten Liverpool skal bygge stadion på. Alternativ 1 er like ved The Clarence Pub i Utting Avenue. Alternativ 2 er like ved Anfield gravsted i Stanley Park Avenue og alternativ 3 er i Pinehurst Avenue, nær krysset med Townsend Lane ikke langt unna Clubmoor Playing Fields.

Man vil nå kjøre kostnadsberegninger for alle tre alternativene, men ifølge Daily Post skal Utting Avenue allerede nå bli antatt å være det beste alternativet.

Bootle-linjen blir for øyeblikket kun brukt til godstransport, men dersom linjen nå blir åpnet for persontrafikk igjen har enkelte politikere også tatt til orde for enda en stasjon, ved markedet i Tuebrook i West Derby Road.

- Vi har foretatt en veldig bra befaring, og vi har nå flere alterantiver som må vurderes. Offentlig transport er helt nødvendig for et fotballstadion av denne størrelse, og planene kan medføre store forbedringer når det gjelder offentlig kommunikasjon for folk i nordre deler av Liverpool, uttaler styreformann Mark Dowd i Merseytravel.

- Vi har ikke kommet langt i planleggingen ennå, men vi vurderer å bygge en topp moderne stasjon, legger han til.

Rick Parry har også uttalt seg om saken.

- Ettersom Bootle-linjen allerede ligger der, har vi lenge ansett dette som en spennende løsning på våre transportbehov i forbindelse med kamper. Det er også viktig å utrede hvordan dette kan bidra til å renovere nordre deler av Liverpool. Det er fint at så mange folk nå får se planene vi vurderer, sier han.

Boksekonferanse på Anfield i dag
Anfield ble i 1930- og 1940-årene også benyttet som arena for boksekamper. Kamper som trakk opp mot 40 000 tilskuere. I dag vil det bli arrangert en boksekonferanse i Liverpools storstue for å markere dette. Det er The Merseyside and Wirral Former Boxers' Associations som har organisert tilstelningen, hvor flere tidligere boksestjerner vil være tilstede for å mimre rundt svunne tider.