Arbeid med stadion har startet

Forberedende arbeid med ny stadion i Stanley Park er nå iverksatt. Reserver kan bli sendt på utlån til Leeds.

Offisiell byggetillatelse
Liverpool FC melder på sin hjemmeside at Liverpools bystyre 19.juni godkjente fullstendig byggetillatelse til en ny stadion på 60.000 seter i Stanley Park.

Hva som da tidligere ikke har blitt bekreftet godkjent skal være uvisst, men ifølge LFC har klubben nå gitt instruks til entreprenøren Laing O'Rourke å sette i gang forberedende arbeider. Dette skal ha blitt startet i går, 23.juni.

Stadion vil bl.a. inneholde suvenirbutikk, konferanse og selskapslokaler, parkering for nesten 1000 kjøretøyer og et senter i samarbeid med de lokale myndigheter.

Ifølge LFC vil den nye arenaen kunne utvides til 73.000 sitteplasser, forutsatt at ytterligere byggesøknad blir godkjent.

- Dette er en betydelig milepæl for klubben og jeg er henrykt over at planene nå har fått en fullstendig godkjennelse, og at vi nå kan gå i gang, sier George Gillett til liverpoolfc.tv.

- Vi har arbeidet veldig hardt over de siste seks månedene for å få på plass alle detaljer, men dette er det første håndgripelige beviset på at Nye LFC Stadium vil bli bygget.

- Stadiondesignet er unikt og vil bli gjenkjent over hele verden som stadion til Liverpool FC. Det innbefatter et The Kop som vil ha plass til 18.000 fans og vi håper at det vil bli like mye lyd inne på stadion og ha en atmosfære som det nå er på Anfield.

- Vi forstår betydningen av en ny LFC Stadium også i forhold til den øvrige fornyingen av området rundt, fortsetter Tom Hicks.

- Vi har sett hva kommunen har gjort i forhold til å utbedre Stanley Park og fornye bebyggelsen i området Anfield/Breckfield, over de siste seks månedene. Jeg er fornøyd med at nå som klubben har mottatt fullstendig byggetillatelse så kan den også være med å bidra i dette arbeidet.

Etter planen skal stadion stå ferdig til sesongen 2011-12.


Nemeth og Ajdarevic til Elland Road
Ifølge kilder i Leeds vil toppscoreren på Liverpools reservelag, Krisztian Nemeth, og Astrit Ajdarevic, trene med Leeds før sesongen med tanke på et utlån.

Ungarske Nemeth imponerte stort da de røde siste sesong vant reserveligaen, mens svenske Ajdarevic har vært fast på klubbens juniorlag. Ifølge Rafael Benitez ville Krisztian Nemeth være en av spillerne fra reservelaget som den kommende sesongen skulle trene sammen med førstelaget, mens Astrit Ajdarevic derimot var på utkikk etter en ny klubb.

Manager Gary McAllister skal nå ha muligheten til å sikre seg de to tenåringene på lån.