Årets mann i Madrid

Han er blitt kåret til årets mann i sin hjemby, og mange tror at han kan bli turneringens mann i EM. Fernando Torres er klar for det siste kapittelet i en fantastisk sesong.

I et intervju med Liverpool Echo sier Fernando Torres at til tross for enkelte skuffende resultater, har det vært en første sesong i England som han ikke ønsket skulle slutte. Etter 33 scoringer i helrødt vil han være i søkelyset til hele Europa når EM blåses i gang i morgen. Før avreisen til Østerrike ble Fernando presentert med hedersbetegnelsen "årets mann i Madrid", presentert til ham i hans hjemby.

- Denne sesongen bare blåste forbi, sier toppscoreren. - Noen kollegaer syntes det motsatte, spesielt etter at vi ikke kom til finalen i Champions League, men det gjaldt ikke for meg.

- Dette året har gått så fort, siden jeg har hatt det veldig travelt. Det var helt nye omgivelser for meg og jeg måtte finne meg et sted å bo, få meg en bil, ordne med banken, installert telefonlinje, kjøpe møbler og i tillegg til dette, spille en kamp hver tredje dag. Jeg ønsket ikke at sesongen skulle slutte.

- Rafa Benitez var veldig oppsatt på at jeg greide å etablere meg uten problemer. Min måte å spille på passer i England, men først måtte jeg føle meg hjemme på Merseyside.

- Han vet nøyaktig hva han vil ha. Hvis han ser at noe mangler da kjøper han en spiller for å fylle det gapet, og han bryr seg ikke om noen ikke har hørt om den spilleren før. Han kjøper spiller ut fra hvilken type fotball de spiller, forklarer 24-årige Torres.

- Det er utrolig å se hvordan laget arbeider som en enhet. Fansen er stolte av sitt lag, både tidligere og nåværende, og de er der for oss uansett om det går godt eller dårlig. De synger på hver kamp som om det skulle være den siste.

- Jeg vil aldri glemme den første hjemmekampen mot Chelsea, eller tapet i Champions League mot Marseille hvor det virket å være nesten umulig for oss å gå videre. Etter den kampen stod likevel fansen igjen for å gi oss støtte. Etter hver bortekamp kunne jeg ikke vente på å spille foran publikum på Anfield igjen, og å føle deres støtte og varme.

- Dette har vært mitt beste år som profesjonell fotballspiller. Det var en viktig avgjørelse å reise til Liverpool siden alt var nytt for meg, både språket, byen og ligaen. Takket være mine lagkamerater og folk i klubben har jeg greid overgangen perfekt, og ærlig talt har alt blitt bedre enn jeg forventet at det ville bli.