Atlético ber fansen oppføre seg

UEFAs kommunikasjonsdirektør William Gaillard påpeker at UEFA hadde fansens sikkerhet som første prioritet, og Atlético må sørge for den. Atlético ber fansen oppføre seg.

UEFA har nå bestemt at Atlético Madrid-Liverpool skal spilles på Vicente Calderon. UEFAs kommunikasjonsdirektør William Gaillard påpeker at UEFAs første prioritet var å garantere fansens sikkerhet.
- Det var ytterst viktig at vi kunne tilby et sikkert miljø for Liverpool-fansen. Atlético må sørge for det, ellers vil det telle i mot dem i ankesaken, uttaler Gaillard.

- Vi mottok appellen fra Atletico Madrid først i dag (torsdag). Vi måtte derfor ha en gjennomgang slik at vi behandlet den på lovlig vis. Vi håpet å offentliggjøre det i går, men vi måtte vente til i dag.

- Vi var bekymret at det ville ha skapt store problemer for Liverpools supportere dersom kampen ble flyttet.

UEFA ønsket ikke ønsket at uskyldige Liverpool-supportere skulle rammes.
- Fra begynnelsen av sa vi at avgjørelsen ville skape vanskeligheter for uskyldige Liverpool-fans, og vi har beklaget det sterkt.

- Vi sa vi ville gjøre vårt beste for å bøte på dette problemet, og jeg tror vi har gjort det.

- Tiden var svært kort, og vi ville ikke ha vært i stand til å omberamme kampen og samtidig ivareta reisende Liverpool-supportere på en brukbar måte.

- Vi måtte ta en beslutning. Dommen står, den er utsatt.

Gaillard innrømmer at straffen Atlético fikk er meget streng. Ankesaken skal opp i UEFA 31.oktober.
- Vi strammet inn vårt regelverk på rasisme, og disiplinærkomiteen har nettopp anvendt reglene. Vi er veldig stolt av beslutningen som ble tatt på rasismeproblemet, og vi vil ikke mykne den opp.

- Samtidig er det åpenbart: hvorfor skulle vi straffe Liverpools fans? Atlético Madrid er i Champions League for første gang på 11 år, så vi hadde ingen presedens mot Atlético Madrid.

- Jeg tror boten er på det høyeste nivået noensinne for denne type atferd. Dommen om utestengelse fra å bruke stadionanlegget er også ganske tøff i form av den økonomiske straffen den påfører Atlético Madrid. Også utestengelsen for treneren i to kamper er en hard straff.

- På mange måter tror jeg det gir en god advarsel til alle som ville være fristet til å oppføre seg på samme måte.

Atletico Madrid er klar for å bevise sin uskyld, og oppfordrer sine egne supportere til å vise god sportsånd når Liverpool kommer på besøk i neste uke.
- Uavhengig av om straffen er utsatt vil klubben fortsette å bekjempe anklagene med et fullstendig mål om få oppklart alt som skjedde og bevise vår uskyld.

- Videre ønsker klubben å be tilhengere om å vise den høyeste respekt overfor vedtaket gjort av UEFA og fortsette med å vise god sportsånd og fair-play som de har vist på alle kamper til dags dato. Vi tar med i vurderingen viktigheten av supporternes oppførsel for å få en positiv opplevelse ut av en fotballkamp.