Atletico under press

Tre strake ligatap og straffesak fra UEFA øker trykket på de rødhvite fra Madrid før kampen mot Liverpool. Simao om hvorfor det ikke ble Anfield. Wigan jobber for å sikre seg Zaki permanent.

Bekymring i Atletico
Atletico Madrid har lignet litt på Liverpool i det siste, i og med at man gjerne har startet sine kamper svakt og kommet under. Forskjellen er at Atletico ikke har greid å snu sine oppgjør slik Pool har gjort, og står med tre strake nederlag i ligaen. Sist tapte man altså lokaloppgjøret mot Real, etter å ha sluppet inn et mål fra Ruud van Nistelrooy før det var gått ett minutt. Man har også dommen fra UEFA hengende over seg, hvor appellen mot at man må spille de to neste hjemmekampene i Champions League 300 kilometer fra Madrid venter behandling, og trener Javier Aguirre innrømmer at det bekymrer i en viktig uke hvor man møter Liverpool og siden skal spille mot Villarreal i ligaen førstkommende helg.

- Det er bekymringsfullt, siden vi setter oss selv under press i kamper, forklarer Aguirre om det fakum at man slipper inn tidlige mål. - Det har blitt veldig kostbart for oss.

Simao gjorde et godt innhopp mot Real og forventes å spille mot Liverpool, klubben han nær gikk til for noen år siden da Rafa Benitez prøvde å kjøpe ham. Foran morgendagens møte med de helrøde gjentar han historien om hvorfor det aldri ble noen overgang til Anfield.

- Det er ikke noe artig, det sier seg selv, sier portugiseren om den dårlige perioden som Atletico Madrid nå har i ligaen. - Vi spilte rimelig bra i 2.omgang mot Real og dominerte i perioder, og etter at jeg hadde utlignet følte vi at vi kunne vinne. Det sene straffesparket var et hardt slag for oss, men vi fikk vist at vi har mye kvalitet i laget og mye viljestyrke. Det vil hjelpe oss ut av dette. Vi ser bare oppover på tabellen, ikke nedover. Nå må vi konsentrere oss om Liverpool og gjøre ting riktig i den kampen.

- Vi er nødt til å være med i kamper helt fra fløytesignalet går, å være fokuserte og ikke tillate det som har skjedd i de siste kampene. Du kan ikke bare fortsette å slippe inn mål i løpet av de første 20 minuttene.

- Kampen mot Liverpool kommer på et godt tidspunkt for oss, fortsetter Simao til journalisten Guillem Balague. - Ikke bare fordi det blir et opphold fra ligaen, men fordi det vil dreie seg om denne ene kampen og hva som har skjedd i La Liga har ingen ting med det å gjøre.

- Jeg var på nippet til å signere for Liverpool, og var i ferd med å reise dit. Det ble imidlertid komplikasjoner og jeg fikk ikke tatt turen av en eller annen grunn. Til slutt bunnet det ut i at Benfica ikke ville la meg gå.


Ettertraktet Zaki
Etter to mål på Anfield sist lørdag er egypteren Amr Zaki toppscorer i Premier League med sju mål. Wigan har afrikaneren på lån denne sesongen, og etter at man først trodde at de på JJB hadde en opsjon på å kjøpe den sterke spissen virker det nå som om det ikke er tilfellet.

Flere storklubber begynner derfor å sirkle rundt Zaki, og Rafael Benitez innrømmet også etter 3-2 seieren at det var en situasjon man ville følge. Lokalt media rundt Wigan skriver nå at klubben vil gjøre det man kan for å sikre seg spissen på en permanent avtale så fort som mulig og at daglig leder Brenda Spencer skal fly til Kairo for å prøve å gjøre en handel med den egyptiske klubben El Zamalek.

Zaki skal ha hatt en prislapp på om lag £6.5M i sommer, men den forventes å ha blitt doblet nå etter suksessen i Premier League.