Aurelio henter inspirasjon fra Valencia

Fabio Aurelio var med da Rafael Benítez og Valencia vant La Liga som outsidere for første gang på 31 år i 2002. Nå håper brasilianeren det samme kan skje i Liverpool.

I 2001/02-sesongen kom Valencia bakfra, og tok tittelen fremfor gigantene Real Madrid og Barcelona. Fabio Aurelio spilte for Valencia og Rafa Benítez den sesongen, og han håper de røde lærer og henter inspirasjon fra "Los Che" sin 01/02-sesong.

- Vi var outsidere i 2001, og det passet oss godt. Ingen forventet at vi skulle kjempe om tittelen, så vi hadde ikke det presset som topplagene hadde, om å måtte vinne hver kamp. Dersom du ligger på toppen må du vinne, ellers faller du nedover på tabellen. Det var bra for oss i Valencia, og kanskje er dette noe Liverpool kan ta lærdom av nå, sier Aurelio til Liverpoolfc.tv.

Den brasilianske venstrebacken tenker spesielt tilbake på en kamp mot Espanyol i desember 2001, hvor Benítez sin tale i pausen inspirerte Valencia til et comeback som mange mener ga dem momentum til å vinne tittelen.

- Vi spilte mot Espanyol, og det ble stilt spørsmålstegn med oss fordi laget ikke spilte særlig bra. Vi lå under 2-0. Det var aldri noe skriking, og ingenting spesielt så vidt jeg husker, utenom "dere kan gå ut og gjøre det". Hva som skjedde de siste 45 minuttene endret alt.

- Vi vant 3-2 og alle husker det, for etterpå gikk vi hele veien og vant tittelen. Presset på Benítez var enormt, og dersom du takler det så kan du takle alt.

Aurelio påpeker at det er for tidlig å snakke om sølvtøy nå i sesongen.

- Supporterne her er fantastiske, men det er en lang vei dersom du kjemper om tittelen. Vi vet om presset som er på oss fordi ventetiden for Liverpool har vært lang, men vi må holde beina på bakken og slik vi gjør nå, og så vente, avslutter brasilianeren.