B-lag mot Spurs

Det er helt åpenbart at Liverpool kommer til å stille med et tilnærmet B-lag mot Tottenham i morgen. Så gjenstår det å se i hvor stor grad vertene fra London hviler sine fremste kort i ligacupen.

Rafael Benitez uttalte i ettermiddag at Steven Gerrard og Robbie Keane ikke blir med i troppen til ligacupkampen mot Tottenham i morgen. Og han gikk også langt i å antyde at trioen Dirk Kuyt, Xabi Alonso og Jamie Carragher kommer til å bli hvilt.

Fra før er det opplest og vedtatt at Diego Cavalieri vokter buret i disse kampene. Liverpool Daily Post tror heller ikke at karer som Javier Mascherano, Daniel Agger og Albert Riera blir å finne i startoppstillingen.

Summa summarum betyr det at Liverpool kommer til å stille med et tilnærmet B-lag på White Hart Lane. Med et par unntak - Fernando Torres som strenger kamptrening og Alvaro Arbeloa som er suspendert til helgens kamp mot Bolton. Det vil ikke forundre oss om Philipp Degen får sjansen på høyrebacken, og at Arbeloa trekkes inn som midtstopper sammen med Sami Hyypiä.

- Vi har mange spillere i troppen som venter på sjansen til å imponere. Det blir viktig for dem å gripe denne sjansen, uttaler Benitez til Liverpool Daily Post.

- Når laget spiller bra er det lettere å skifte ut personellet samtidig som du beholder spillesystemet. Jeg tror vi kan fortsette å spille bra og fortsette å vinne uansett hvilke spillere vi benytter, legger han til.

Sannsynlig lagoppstilling i morgen virker å bli slik: Diego Cavalieri; Philipp Degen, Alvaro Arbeloa, Sami Hyypiä, Andrea Dossena; Jermaine Pennant, Damien Plessis, Lucas Leiva, Ryan Babel; Yossi Benayoun, Fernando Torres. I tillegg er karer som Emiliano Insua, Nabil El Zhar, David N'Gog, Jay Spearing og Stephen Darby høyaktuelle.

- Vi ønsker å vinne alle kamper, men vi har flere spillere som er slitne etter noen tøffe uker, så vi må hvile en del av de faste spillerne og dermed bytte en del på laget. Men vi har en god tropp, og vil prøve å vinne med andre spillere, sier Benitez.

En som ivrer etter mer spilletid selv om han spilte hele siste kamp mot West Bromwich er Yossi Benayoun.

- Vi står foran en cupkamp, og vi vet vi ønsker å vinne og vi vet vi kan vinne. Vi ønsker å vinne alt vi deltar i, det er det ikke tvil om.

- Vi ønsker å vinne mot Spurs etter å ha tapt mot dem i ligaen. Dette er en kamp hvor de andre spillerne i troppen får sjansen til å vise hva de kan gjøre. Vi ønsker å vinne denne kampen og vinne hele Carling Cup, uansett hvem som spiller for oss. Det er viktig for oss.

- Det er kanskje et lite hevnaspekt i denne kampen. Ligakampen mot Spurs var kanskje en av våre beste kamper i år rent spillemessig, og så tapte vi den til slutt. Vi vet vi er et bedre lag enn resultatet tilsa, og vi har et lag som kan slå Spurs.

Benayoun er imidlertid imponert over den jobben Harry Redknapp har gjort etter at han tok over som Tottenham-manager.

- Jeg er litt overrasket over hva Harry Redknapp har fått til med Spurs. Han forvandlet dem i løpet av noen få dager. Det fortjener han kreditt for. Han er en god manager. Jeg ønsker ham lykke til med prosjektet i Tottenham, men først etter morgendagens kamp.

Tottenham må klare seg uten venstreback Benoit Assou-Ekotto i morgen, ettersom han ble utvist mot Manchester City sist og dermed er suspendert. Giovani dos Santos har pådratt seg en ankelskade og spiller heller ikke, mens det ryktes at Ledley King vil bli hvilt. Det kan være duket for spillere som Paul Stalteri, Ricardo Rocha, Adel Taarabt, Kevin-Prince Boateng og Hossam Ghaly for Spurs sitt vedkommende.