Babel aktuell mot Middlesbrough

Rafael Benitez tror OL-farer Ryan Babel vil være klar til innsats mot Middlesbrough på lørdag. Nå håper manageren at Javier Mascherano returnerer til Melwood med OL-gull i neste uke.

Rafael Benitez håper å kunne inkludere Ryan Babel i troppen til kampen mot Middlesbrough på lørdag, ettersom nederlenderen nå returnerer til Merseyside etter sin deltakelse i de olympiske leker i Kina. Rapporter om at Babel returnerte til Liverpools treningsfelt allerede i går, viser seg imidlertid ikke å stemme.

- Det var synd for Holland at de røk ut av den olympiske fotballturneringen, men det betyr at vi får tilbake en spiller. Forhåpentligvis vil Ryan trene med oss på Melwood enten i dag eller i morgen, sier Benitez til Liverpoolfc.tv.

- Ryan har spilt viktige kamper, så jeg tror han er i form. Vår lege og våre fysiske trenere vil imidlertid sjekke hans tilstand, og så får vi vurdere hva vi gjør til helgen. Jeg er sikker på at han er i fin form. Trener han som normalt vil han være tilgjengelig til kampen mot Middlesbrough, legger manageren til.

Etter en sesong der Babel fikk venne seg til engelsk fotball, tror Rafa at hollenderen nå kan bli en veldig betyningsfull spiller kommende sesong.

- Ryan er ett år eldre og har mer rutine nå. Han kjenner klubben og lagkameratene, så jeg føler meg trygg på at han får en stor sesong.

Rafa håper på OL-gull for Mascherano
Javier Mascherano er nå klar for finalen i den olympiske fotballturneringen i Beijing. Der skal hans Argentina opp mot Nigeria. Rafael Benitez krysser nå fingrene for at midtbanespilleren returnerer til Melwood i neste uke med OL-gull i sekken.

- Det er fantastisk for Mascherano å nå finalen. Det er veldig positivt for ham at han nå har sjansen til å vinne en ny gullmedalje. Det er helt utrolig at en så ung spiller har vunnet så mye og tilegnet seg så mye rutine, mener Rafa.

- Jeg har snakket med ham i løpet av turneringen, ettersom han er en spiller som liker å bli holdt orientert om det som foregår her hjemme. Han synes det er morsomt å delta i lekene, samtidig som han vet hva som skjer her i Liverpool.

- I andre idretter er det ikke uvanlig at atleter vinner mer en ett olympisk gull, men jeg aner ikke om noen har vunnet mer enn ett OL-gull i fotball før. Dette er et bevis på Javiers mentalitet. Han er en vinner og ønsker å vinne alt som det spilles om.

- Jeg har vært i kontakt med ham både via e-post og tekstmeldinger i løpet av lekene, og jeg vil prøve å få en prat med ham før finalen for å ønske ham lykke til, avslutter Benitez.