Babel mer enn en superreserve

Ryan Babel har tegnet seg hyppig på scoringslista de gangene han har blitt byttet inn. Benítez mener nederlenderen snart vil komme til sin rett også fra start i kampene. Everton appellerer utvisning.

Ryan Babel har scoret åtte ganger som innbytter etter overgangen fra Ajax i 2007. Senest kom han inn og scoret vinnermålet mot Manchester United. Nederlenderen nærmer seg klubbrekorden til David Fairclough på 18 scoringer etter innhopp, men Rafael Benítez mener også at nederlenderen bidrar når han er i startoppstillingen.
- Vårt syn er at Ryan er en spiller som starter kamper og har enn innvirkning fra start, ikke bare som innbytter, påpeker Benítez til Liverpoolfc.tv.

- Men først må han forbedre seg på det taktiske. Vi jobber med ham på det.

- Han er en type spiller som kan forandre kamper. Han har gjort det når han har kommet inn fra benken. Nå vil vi at han starter kamper og forandrer dem også.

Liverpool møter PSV Eindhoven på onsdag. Det er et lag Babel kjenner godt fra tiden han spilte i Nederland. Babel scoret for eksempel vinnermålet mot PSV i den nederlandske Supercupen i 2005. 21-åringen har ennå til gode å slå ut i full blomst i England.
- Man må huske at nederlandske spillere som kommer til England alltid har trengt tid, forteller Benítez.

- Det var slik med Robin van Persie. Dennis Bergkamp trengte også tid. Ligaene er totalt forskjellige.

- Den nederlandske ligaen er veldig teknisk, og de har to eller tre lag som er veldig gode. Alle kampene handler om å vinne ballen, holde på ballen og spille fin fotball. Her er det hardere, men Babel har spilt noen fantastiske kamper for oss.

- Så vi har ennå stor tro på at han vil vise fremgang, men nå må han jobbe hardt med forsvarsspillet og hvordan han utfordrer spillere.

Everton appellerer utvisning
Everton har levert en appell til det engelske fotballforbundet (FA) i håp om å få strøket det røde kortet Tim Cahill fikk av dommer Mike Riley for en takling på Xabi Alonso i lørdagens Merseyside-derby. En høring vil finne sted senere denne uken. Tim Cahill står overfor tre kampers karantene dersom appellen avvises.