Babel og Kuyt i foreløpig EM-tropp

Både Ryan Babel og Dirk Kuyt er med i den foreløpige EM-troppen til Nederland. Landslagsoppdrag for Huth, Ajdarevic og Dalla Valle. Rafa jakter Jones? Berger ferdig i Villa.

Både Ryan Babel og Dirk Kuyt er med i den foreløpige troppen som Nederlands landslagssjef Marco van Basten har tatt ut til sommerens EM-sluttspill i Østerrike og Sveits.

Den 30 mann store troppen skal samles i Noordwijk i tidsrommet fredag 16.mai til tirsdag 20.mai, som et ledd i forberedelsene til Euro 2008. Troppen skal først reduseres til 26 spillere, før man til slutt må melde på 20 utespillere og tre målvakter til mesterskapet. Dette må gjøres innen onsdag 28.mai.

Av gruppen på 30 spillere er det to som ikke kommer til å møte i Nordwiijk. Nemlig Edwin van der Sar og Jan Vennegoor of Hesselink. Duoen er opptatt med henholdsvis Champions League-finale og ligakamp.

Den foreløpige EM-troppen ser slik ut:

Målvakter: Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) og Henk Timmer (Feyenoord).

Forsvarsspillere: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) og André Ooijer (Blackburn Rovers).

Midtbanespillere: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente),  Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) og Demy de Zeeuw (AZ).

Angrepsspillere: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) og Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Privatlandskamper for Huth
Ronald Huth er en av flere nye spillere som er tatt ut på Paraguay U20 til to privatlandskamper mot Mexico U20 den 17. og 19. mai.

U18-turnering for Ajdarevic
Astrit Ajdarevic er tatt ut på det svenske U18-landslaget til en turnering (XIV Lisbon International U18 Tournament) i Portugal 21.-24. mai, der det blir kamper mot Portugal (21.05) , Norge (22.05) og USA (24.05).

Dalla Valle for Finland U18 
Lauri Dalla Valle ser ut til å være flyttet opp til Finlands U18-landslag til to privatlandskamper hjemme mot Polen den 27. og 29. mai.

Rafa jakter Jones?
Setanta Sports hevder at manager Roy Keane prøver å overtale Kenwyne Jones til å bli i Sunderland, etter å ha stilt seg avvisende til en forespørsel fra Liverpool på spissen. Det påstås at Peter Crouch har blitt tilbudt i bytte mot Jones.

Berger ferdig i Villa
Birmingham-avisen Express & Star melder at tidligere Liverpool-spiller Patrik Berger har spilt sin siste kamp for Aston Villa, etter å ha uttalt at Villa-kaptein Gareth Barry burde gripe sjansen til å spille for Liverpool. Uttalelsen skal ha gjort Martin O'Neill forbannet, og manageren skal ha kalt Berger inn på teppet i dag og gjort det klart for tsjekkeren at han nå ikke får spille Aston Villas siste ligakamp for sesongen, mot West Ham på søndag.

- Jeg er virkelig skuffet og overrasket over at Patrik kunne komme med slike upassende kommentarer, med tanke på all erfaringen han har med å håndtere pressen. Det er trist at han anbefaler en av sine lagkamerater å gå til en annen klubb, når det er vi som betaler hans lønn. Det er latterlig. Jeg tror Patrik skjønner det nå, og han har bedt om unnskyldning. Han sier at han ikke mente å skade klubben, men skaden er skjedd, og han er ferdig i klubben, sier en lynende forbannet O'Neill.

Bergers kontrakt med Aston Villa går ut etter sesongslutt uansett, og han var ikke forespeilet noen ny avtale. 34-åringen har tilbrakt tre år på Villa Park etter at han ble frigitt av Portsmouth.