Babel og Torres kan sette klubbrekorder

Både Ryan Babel og Fernando Torres har muligheten til å skrive seg inn i Liverpools historiebøker ved å tegne seg på scoringslista mot Manchester City. Aksjon for Billy Liddell.

Sent søndag ettermiddag spiller Liverpool sin siste hjemmekamp for sesongen, mot Manchester City. En kamp hvor lite annet enn ære står på spill. Liverpool vil bli nummer fire i årets Premier League, og i Manchester City prates det mest om fremtiden til manager Sven Göran-Eriksson denne uken.

Lagene spilte 0-0 på City of Manchester Stadium tidligere i sesongen, og de siste seks ligakampene mellom disse to lagene har resultert i kun fire mål.

På Anfield har Liverpool likevel hatt et visst overtak på City. De siste ti ligakampene på Anfield mot de lyseblå fra Manchester har resultert i åtte seire, en uavgjort og ett tap.

Dersom Fernando Torres blir spilleklar etter hamstring-skaden som plaget ham i semifinalen mot Chelsea, har han sjansen til å tangere Roger Hunts klubbrekord ved å score i åtte ligakamper på rad på Anfield. Hunts rekord ble satt i gamle andredivisjon i 1961/62-sesongen.

Samtidig har Peter Crouch sjansen til å gjøre mål i sin fjerde ligakamp på rad, om han får spille kampen.

Liverpool har faktisk bare tapt to av de siste 34 ligakampene mot City på Anfield. Pepe Reina er også en mann som liker å spille mot de lyseblå. Han har holdt nullen i samtlige fem kamper han har spilt mot City. Liverpool-keeperen satser nå på sin tredje strake Golden Glove. Før de to siste kampene står både Reina og David James med 16 "clean sheets".

Liverpool har gjort 78 mål på hjemmebane denne sesongen, om man teller alle offisielle kamper. Kun en gang i historien har de røde gjort flere hjemmemål. Det var i 1985/86, da man gjorde hele 87.

En seier på søndag vil også føre de røde opp i 73 ligapoeng, noe som i så fall vil være det tredje høyeste antall poeng Liverpool har oppnådd siden Premier League ble innført.

Ryan Babel har gjort sju mål etter innhopp fra reservebenken denne sesongen. Det samme klarte Djibril Cissé i 2005/06-sesongen. En scoring til etter innhopp fra benken i sesongens to siste kamper, og Babel vil ha klubbrekorden alene.

Halsey dømmer
Dommer på Anfield søndag ettermiddag er Mark Halsey. Han er tilbake i Premiership etter å ha dømt Championship-fotball de to siste ukene.

Halsey har dømt Liverpool tre ganger tidligere denne sesongen. En seier borte mot Sunderland, uavgjort mot Tottenham og tap for Manchester United på Anfield. Han har dømt Man City i fire kamper, alle på bortebane, noe som har gitt to tap og to uavgjorte resultater for de lyseblå.

Andy Garrett og Mick McDonough er linjemenn søndag, mens Keith Stroud er fjerdedommer.

Underskriftskampanje for statue av Billy Liddell
Liverpool.no har blitt gjort oppmerksomme på at det for tiden foregår en underskriftskampanje på internett, der formålet er å få reist en statue av Liverpool-legenden Billy Liddell i hans hjemby, Dunfermline i Skottland.

Ønsker du å støtte aksjonen med din signatur, finner du underskriftsaksjonen ved å trykke her.