Balague: - Rafa nær ved å trekke seg

Guillem Balague hevder at Rafael Benítez var nær ved å trekke seg i forrige uke, men hensynet til arbeidskolleger og supportere gjorde at han fortsetter i jobben.

Guillem Balague skriver på sin nettside guillembalague.com at Rafael Benítez var nær ved å slutte i Liverpool i forrige uke. Benítez diskuterte det med sine nærmeste allierte, ifølge kilder nær den spanske manageren. Det eneste som stoppet ham fra å forlate Anfield var hans respekt for Liverpool-fansen og for personer som arbeider sammen med ham til daglig.

Dette skal være første siden han kom til klubben at Benítez har vært nær ved å gi seg, men ved to andre anledninger har tilbud fra Real Madrid, Bayern München og et par andre store europeiske klubber ført til at han har revurdert sin fremtid på Anfield. Ved begge anledninger besluttet han å bli, og klubben forbedret hans kontraktmessige forhold.

Ifølge kilder denne gang er det hans desperasjon etter å få sluttført Barrys overgang, mangel på en tilfredstillende konklusjon angående Alonsos overgang til enten Arsenal eller Juventus og mangel på en venstre kantspiller, som ennå ikke er kjøpt inn, som skal være hovedgrunnen til hans misnøye og frustrasjon. Dette har ingenting å gjøre med hans kontrakt. 
- Rafa bryr seg ikke om hva han får betalt. Han synes han ble underminert denne sommeren. Han var nær ved å gi opp, uttaler en venn av manageren til Guillem Balague.

Situasjonen på Anfield har vært forvirrende de siste par ukene med Gareth Barry-sagaen og Xabi Alonsos mulige overgang til Juventus eller Arsenal. Benítez følte på dagens pressekonferanse at han måtte forklare at han ikke var involvert i Barry-overgangen. En måte å si at dersom det ikke ble gjennomført, så var det ikke hans feil.

- Etter at jeg snakket med Martin O'Neill i april, har jeg ikke snakket med Aston Villa. Alle samtalene har vært mellom Rick Parry, eieren og Aston Villas chief executive, og alle har vært veldig gode... Jeg var ikke i samtaler om Barry, og jeg var ikke i samtaler om Alonso. Så dersom noen ønsker å snakke om disse spillerne, så må man snakke med vår chief executive. Hvis du ønsker å snakke om fotball, så snakk med meg, uttalte Rafa tidligere i dag.

Ifølge ulike kilder ville Benítez at Gareth Barry skulle bli hans første kjøp i sommer, foran Robbie Keane. Nå burde alle nyervervelsene vært på plass. Istedenfor så ligger det an til at minst én spiller blir hentet, selv om Liverpool ennå ikke har gitt opp å kjøpe Barry. Ifølge kilder nær Tom Hicks har klubben råd til Gareth Barry eller en ny venstreving uten å selge noen.

En siste faktor som påvirket Benitez' beslutning om å bli, skal være hans tro på at laget kan gå mot en svært god sesong og at de er i posisjon til å forbedre seg fra i fjor, avslutter Balague.



Vi minner leserne om at i Valencia kritiserte Rafael Benítez eierne offentlig for å få mer penger til spillerkjøp. I starten av 2003/04-sesongen kom han med følgende replikk som Valencia-trener.
- Jeg spurte om å få et bord, men de ga meg ei lampe, sa Benítez etter at sportsdirektør Jesus Pitarchs spillerkjøp ikke tilfredstilte ham. Feiden endte til slutt med at han trakk seg sommeren 2004.



Fotnote: Guillem Balague er en nær venn av Rafael Benítez, og i 2005 skrev han boken "A Season on the brink: Rafael Benítez, Liverpool and the Path to European Glory" etter triumfen over AC Milan i Champions League-finalen.