Banktopp spår dyster fremtid for LFC

En av Storbritannias fremste eksperter på fotballfinans tror at finanskrisen vil ramme Liverpool FC hardt. Jack Hobbs spilte en time da Leicester inntok tabelltoppen.

Keith Harris, formann i investeringsbanken Seymour Price, har vært sentral i forbindelse med at en rekke Premier League-klubber har havnet på nye hender. Blant annet stod han bak salget av Chelsea til Roman Abramovich i 2003. Nå spår han en dyster fremtid for Liverpool FC. Han frykter nemlig at klubbens amerikanske eiere kan bli tvunget til å selge stjernespillere for å klare å betjene gjelden på £350M.

- Det har aldri vært vanskeligere å finne kjøpere til fotballklubber enn det er akkurat nå. Jeg er bekymret for Liverpool FC. Byen Liverpool er ikke noe populært område blant aktuelle kjøpere. Liverpools gjeld må refinansieres i januar. Kanskje får amerikanerne en utsettelse på seks måneder. De to bankene som har lånt ut pengene, Royal Bank of Scotland og Wachovia, er to av bankene som har lidd mest som en følge av finanskrisen. Det er usikkert om de vil gå med på en refinansieringsavtale. De er kanskje ikke i stand til det i det hele tatt, uttalte Harris på et møte innen fotballfinans i Zürich i går, ifølge BBC Sport.

Harris hadde i tillegg til salget av Chelsea også en finger med i spillet da klubber som Aston Villa, Hull, West Ham og Manchester City ble solgt. For tiden har han oppdragene med å finne kjøpere til Everton og Newcastle.

Innhopp for Hobbs
Jack Hobbs erstattet Marc Edworthy etter 31 minutter da Leicester i kveld vant 1-0 over Yeovil i League One. David Martin ble sittende på benken gjennom hele kampen. Revene inntok med dette resultatet tabelltoppen.