Barry nærmer seg?

I følge Birmingham Post vil Liverpool by £15 millioner pund for Gareth Barry, og en totalsum som kan stige til £18 millioner. Degen og Sveits er ute av Euro 2008.

Det er ventet at Liverpool nå vil legge inn et nytt bud i håp om å sikre seg Aston Villa-kaptein Gareth Barry. Den engelske landslagsspilleren har nå ytret ønske om å forlate Birmingham-klubben til fordel for Liverpool FC, og om en overgang skal gå i orden er det snakk om store summer.

Liverpool har fått avslått bud på £10 millioner og £12 millioner, og skal nå altså stå klar med et siste bud på £15 millioner. I følge Birmingham Post er det også snakk om klausuler i dette budet, som kan føre totalsummen opp til £18 millioner. Martin O'Neill og Aston Villa verdsetter kapteinen sin til £20 millioner, og det er derfor ventet at et slikt bud vil bli akseptert. Dersom overgangen går i orden, vil Barry bli de rødes tredje dyreste spiller gjennom tidene.

Om 27-åringen blir Liverpool-spiller, kommer Xabi Alonso sannsynligvis til å forlate Merseyside til fordel for Torino og Juventus. Liverpool ønsker seg £16 millioner for midtbaneeleganten, og om Juventus betaler opp mot dette, vil man bruker inntektene fra et salg av spanjolen til å finansiere overgangen for Barry, som også vil ta den samme rollen på Liverpools midtbane.

Sveits ute av EM
Philipp Degens og Sveits er ute av Euro 2008. Sveitserne var best i store deler av kveldens kamp, men hadde ikke marginene på sin side da de til slutt tapte 2-1 på overtid i hatoppgjøret mot Tyrkia i Basel. Hakan Yakin, som var fantastisk da Basel bidrog til at Liverpool røk ut av Champions League i 2002, og faktisk var nære en overgang til klubben, scoret kampens første mål, før Sentürk og Arda snudde kampen for tyrkerne.

Dermed er vertene ute av mesterskapet på hjemmebane. Philipp Degen, som vil bli Liverpool-spiller 1. juli, har foreløpig ikke fått spilletid i mesterskapet. Siste mulighet for spilletid for backen er når Sveits møter Portugal i sin siste kamp på søndag kveld.AA