Barry vil spille i CL

Gareth Barry lover at han ønsker å bli i Aston Villa også etter denne sesongen, men bare hvis klubben kommer blant de fire beste og kvalifiserer seg til Champions League.

Etter såpeoperaen sist sommer, da Liverpool ønsket å kjøpe Gareth Barry og selge Xabi Alonso, har Barry lagt de turbulente ukene bak seg og gjort et god sesong så langt for Aston Villa. På Anfield har Alonso på sin side vært glimrende, etter at høyt prisforlangende for Gareth Barry og det at Juventus og store spanske klubber ikke ville betale hva Liverpool ønsket for Xabi, gjorde at det aldri ble noe av den planlagte handelen.

Midtbanespilleren til Aston Villa måtte tusle tilbake med halen mellom beina etter bl.a. å ha blitt bannlyst fra treningsfeltet etter uttalelser til en avis der han uttrykte skuffelse over at manager Martin O'Neill nektet ham å reise til den røde delen av Merseyside. På en meget profesjonell måte fortsatte han på Villa Park, men nektet samtidig å skrive under et kontraktsforslag fra Villa og gjorde det klart at han ikke ville ta noen ytterligere avgjørelse om sin karriere før etter denne sesongen.

Til Sky Sports sier nå Barry at han vil fortsette i Aston Villa, dersom klubben greier å kvalifisere seg til Champions League. Underforstått at han vil søke seg vekk dersom man ikke kommer blant de fire beste i Premier League denne sesongen. Gareth Barry vil da ha et år igjen av sin kontrakt, og selv om Xabi Alonso har stått fram på Liverpools midtbane kan Rafael Benitez være fristet til igjen å prøve seg på en spiller som også kan bekle posisjoner på venstreback og venstre midtbane og som ventelig vil ha en redusert prislapp.

- Hvis Aston Villa kommer blant de fire beste vil det være en enorm prestasjon for denne klubben, forklarer Gareth Barry.

- Jeg har fortsatt lyst til å spille i Champions League, selv om det har vært bra å være med i UEFA-Cupen for Villa denne sesongen.

- Hvis jeg får spille fotball i Champions League, vil det ikke være noen grunn til å se meg om etter noe annet. Da vil jeg ønske å fortsette i Aston Villa, det er klart. Jeg kommer ikke til å gå tilbake på det løftet.

- Jeg har nå lagt sommeren bak meg og så snart det hele var avgjort at jeg ikke ville gå til Liverpool visste jeg at jeg kom til å gi 100 prosent for Aston Villa.