Bekymret O'Neill usikker på Barry

I et langt intervju med hjemmesiden til Aston Villa sier Martin O'Neill at man har snakket med Gareth Barry, og han innrømmer at man er usikker angående fremtiden til landslagspilleren.

Martin O'Neill bekrefter at han og eier Randy Lerner har hatt de første samtalene med Gareth Barry om fremtiden til kapteinen hos Aston Villa. Til tross for at O'Neill gjentar at man vil gjøre det som overhodet er mulig for å beholde en av klubbens beste spillere, antyder også manageren at det både vil bli vanskelig å holde på ham dersom hans ambisjoner strekker seg utover Villa Park. Det at man nå håper på en positiv løsning avslører vel også at Barry i det minste har uttrykt tvil over sin fremtid hos Aston Villa, og O'Neill nå nærmest oppfordrer Gareth Barry til å gå ut å offentliggjøre at han ønsker å skifte klubb. Underforstått får en inntrykk av at man er klar til å selge, men kun hvis Barry selv overfor fansen gjør det klart at han er årsak til overgangen.

- Vi har snakket med Gareth og vår situasjon er uforandret, det at alle her hos Aston Villa ønsker sterkt at Gareth skal bli, sier Martin O'Neill.

- Det sier seg selv at dette er et viktig tidspunkt i hans karriere. Han er 27 år og har vært her i nesten ti år. Han ligger an til en testimonial og hvis han ser det slik at klubben er i utvikling vil vi definitivt ønske å beholde ham.

- Han har fortsatt to år igjen av sin kontrakt og Liverpool har kommet med et bud, vel det kan diskuteres om det kan kalles et bud!

- Det hele er veldig usikkert og hovedmålet til formannen og meg selv er å prøve å holde ham her. Du kan tvinge folk til å fullføre sine kontrakter, men det dreier seg om å ønske å finne en minnelig løsning på alt dette og at den kan være til fordel for Aston Villa.

- Jeg forstår at en karriere bare varer en viss tid og du ønsker å få så mye ut av den som mulig, men Gareth har spilt for England fordi han har spilt regelmessig for Aston Villa. Capello må ikke se ham spille i Champions League for å bli overbevist.

- Jeg er aldri overdrevet selvsikker, og alt kan plutselig skje, men det jeg vil si til fansen er at vi har gjort vårt ytterste og vil fortsatt gjøre det. Vi ønsker å vise Gareth at vi mener alvor.

- Han forlot nesten klubben for et par år siden, men han ble og har ikke sett seg tilbake. Han har spilt den beste fotballen han noen sinne har gjort. Det er til hans store kreditt og jeg tror det kan fortsette.

- Vi har gått fra 16. til 11. og til 6.plass. Vi har den minste spillertroppen i dette selskapet og det er noe vi arbeider hardt for å forbedre. Vi ønsker derfor ikke å miste våre beste spillere.

- Gareth har aldri uttrykt at han ikke trives i Aston Villa. Fansen elsker ham og er veldig bekymret, noe vi alle er.

- Vi ønsker en løsning alle er fornøyd med og det siste du vil gjøre er å beholde en spiller i klubben som ikke er fornøyd, men Gareth Barry har aldri sagt at han ikke er fornøyd hos Aston Villa