Benayoun ble matchvinner

Flere røde har spilt kamp for sine nasjoner i dag på både junior og seniornivå. El Zhar scoret i debuten, Arbeloa debuterte, mens Benayoun ble matchvinner. Gillett vurderer MLS-lag i Montreal.

Mange røde har altså i dag vært involvert for sine nasjoner, med blandet hell. Det viktigste av alt er at det foreløpig ikke ser ut til at noen røde har pådratt seg skader i kveld.

Kaptein Yossi Benayoun startet kampen, da Israel møtte Chile til privatlandskamp i Tel Aviv. I en kamp der Chile skal spillemessig ha vært det beste laget, vant israelerne til slutt kampen 1-0 etter at vår egen Yossi satte et frispark over muren og i mål etter 31 minutter. Det er ingen tvil om at det må omtales som en gedigen keepertabbe, men det var nok til å bli matchvinner. Liverpools nummer 11 ble byttet ut 12 minutter før slutt til stor applaus.

Nabil El Zhar fikk i dag sin A-lagsdebut for Marokko i privatlandskampen mot Belgia, og det gikk virkelig bra! Den unge angriperen erstattet Youssef Hadji etter 46. minutter på stillingen 2-0. Til slutt endte kampen med en sterk 4-1 seier for Marokko, og Nabil scoret 3-1 målet i debuten! Scoringen kom etter klabb og babb i Belgias forsvar, og 21 åringen var på rett plass til rett tid.

Til tross for at det var hele fire røde i Spanias landslagstropp, var det kun Fernando Torres som startet kveldens møte med Italia. Liverpool toppscorer så på ingen måte ut til å være preget av småskader som man fryktet på forhånd, og fikk vist mye pent i første omgang. En del vil nok ha satt hjertet i halsen da Marco Materazzi meide han ned bakfra etter 25 minutter, og med tanke på hvem gjerningsmannen var, er det lett å tro det var hevntokt etter Champions League-møtene med Inter. Torres lå nede en stund, men kom seg heldigvis omsider på bena og fortsatte tilsynelatende uten problemer. Vår nummer 9 ble byttet ut i pausen. Xabi Alonso erstattet Senna et kvarter ut i andreomgang, til sin 43. landskamp for Spania. Andreomgangen fikk etterhvert to innslag fra vår klubb, da Alvaro Arbeloa fikk sin landslagsdebut da han kom inn for Sergio Ramos et kvarter før slutt. David Villa ble til slutt matchvinner med en nydelig volley i krysset ti minutter før slutt.

En skadefri Andriy Voronin startet på topp sammen med Andriy Shevchenko da Ukraina beseiret Romania i kveld. Shevchenko og Nazarenko avgjorde kampen med to scoringer tidlig i andre omgang. Den langhårede Liverpool-angriperen ble byttet ut i det 76. minutt, etter å tre minutter tidligere ha pådratt seg et gult kort.

Ryan Babel kom inn for Rafael van der Vaart etter 70 minutter, da Nederland på mirakuløst vis klarte å snu 0-3 til 4-3 mot Østerrike i dag. Både 3-3 og 4-3 målet kom mens Liverpool-vingen var på banen, og han var også involvert og slo det første innlegget før Jan Vennegoor of Hesselinks 3-3 scoring.

Javier Mascherano startet sentralt på midtbanen da Argentina i kveld møtte Egypt i Cairo. De hvite og blå manglet sine to største stjerner Lionel Messi og Juan Román Riquelme, som begge er skadet. De klarte likevel å slå de afrikanske mesterne med 2-0. Nicolas Burdisso, som så kjent ble utvist i Liverpools møte med Inter på Guiseppe Meazza tidligere i måneden, og stjerneskuddet Sergio Aguero, som lenge var linket til Liverpool, var målscorerne for Argentina.

Steven Gerrard startet for England i bortemøtet med Frankrike. Liverpools kaptein startet nok en gang i en offensiv rolle med nummer 10 på ryggen, og var involvert i et par halvsjanser for et meget tamt England. Stevie G var mer anonym enn man er vant å se ham, og ble til glede for alle røde tatt av i pausen. Inn kom Peter Crouch, som heller ikke klarte å markere seg mot et solid fransk forsvar. Det endte med 1-0 tap for Capellos mannskap i Paris, etter at Ribery satte et straffespark i mål bak David James i første omgang.

Martin Skrtel startet, og spilte samtlige 90 minutter da Slovakia tapte 2-1 hjemme mot Island i en privatlandskamp. Tidligere Liverpool-linkede Mintál scoret slovakernes mål, mens Thorvaldsson og Gudjohnsen scoret for Island.

Lucas Leiva var ubenyttet reserve for Brasil, som i kveld slo Sverige 1-0 i en privatlandskamp på Arsenals Emirates Stadium i London. Til tross for at det ble gjort hele seks bytter for hjemmelaget, måtte Liverpools midtbanemann sitte på benken hele kampen. På grunn av suspensjonen til Javier Mascherano, vil nok den unge brassen få muligheten mot Everton i helgen.

John Arne Riise hadde ingen god dag på jobben, da det norske landslaget tapte sin andre strake kamp privatlandskamp. Åge Hareides disipler slapp nok en gang inn tre mål, og tapte til slutt 3-1 mot Montenegro. Liverpools venstreback ble rundet i situasjonen før 1-0 målet, men den er det målvakt Håkon Opdal som må ta på sin kappe.

En uheldig dag på jobben hadde også Nikolay Mihaylov for Bulgaria U21 mot Portugal. Den unge målvakten avverget tidlig i kampen et brassespark på ypperlig vis, men ble dessverre syndebukk, da han tabbet seg ut på et frispark i mot etter 65 minutter. Portugal vant til slutt kampen 2-0.

Daniel Pacheco ble byttet ut 10 minutter før slutt da Spania U17 spilte 2-2 mot vertsnasjonen Romania i den første kampen i Eliterunden i EM-kvalifiseringen. Spania kom under 0-2 like etter pause, men kjempet seg altså tilbake. Fredag venter Østerrike, som spilte 1-1 mot Italia. Kun gruppevinnerne går til EM-sluttspillet.

Sverige U17, med Kacaniklic fra start, gikk på en kjempesmell i sin åpningskamp - 0-6 mot Tsjekkia U17 i serbiske Badnjevac. Sverige møter Slovakia på fredag.