Benitez krever færre landskamper

Rafa tar til orde for et todelt kvalifiseringssystem i forbindelse med EM og VM, etter skadene på Torres og Babel. Han ønsker at de sterke nasjonene får færre ”unødvendige” kamper.

Rafael Benitez er ikke uventet lynende forbannet etter at to av hans angripere ble skadet under gårsdagens VM-kvalifiseringskamper. Nå mener han det må radikale endringer til i forhold til kampoppsett og terminliste for landslagsfotballen.

Det er spesielt det faktum at Fernando Torres pådro seg sin tredje skade under landslagsspill på under ett år, som har fått Liverpool-manageren til å se rødt. Liverpool Echo antyder at det dreier seg om en strekk på baksiden av låret for Liverpools toppscorer, noe som i så fall vil sette ham på sidelinja i 10 dager.

Benitez mener det spilles for mange landskamper som er totalt meningsløse på grunn av klasseforskjellen mellom lagene som møtes, og oppfordrer derfor til at det innføres et todelt kvalifiseringssystem både i EM- og VM-sammenheng.

- Jeg er veldig skuffet, da det nå ser ut til at vi vil miste Fernando i tre meget viktige kamper. Vi har Wigan hjemme og Chelsea borte i ligaen, og så møter vi Atletico Madrid borte i Champions League. Å miste spillere foran slike kamper er en enorm nedtur, uttaler han til Echo.

- De første rapportene tyder på at Fernando blir ute av spill i om lag 10 dager, og det betyr at han må stå over de tre nevnte kampene.

- Det spilles alt for mange landskamper, slik at slitasjen på spillerne blir alt for stor. Noen må ta tak i denne situasjonen. Vi kan ikke ha det slik. Det går ut over spillerne og klubbene deres i for stor grad.

- Løsningen er kanskje å ha et todelt kvalifiseringssystem, for slik det er nå spilles det alt for mange kvalifiseringskamper til VM og EM der resultatet er gitt på forhånd, men som likevel sliter på spillerne. Disse kampene er unødvendige. Det hadde vært bedre om de svakere nasjonene hadde spilt mot hverandre, og at de beste av dem hadde fått møte de sterke nasjonene i andre del av kvalifiseringen.

- Nå blir det viktig å vise at vi har dybde i troppen,  når vi må klare oss uten nøkkelspillere i de kommende kampene. Vi kan ikke gjøre noe med skadene, så nå er det opp til spillerne som får sjansen. De må gjøre en god jobb når vi behøver dem, avslutter Benitez.