Benitez vurderer å gå til sak

Rafael Benitez er kraftig forbannet på engelsk tabloidavis som har stjålet og forvrengt intervju fra spansk avis.

I søndagsavisen News of the World var det sist søndag intervjuer med Rafael Benitez og Steven Gerrard. Gerrard ble intervjuet av den tidligere lokale journalisten Chris Bascombe, mens en langt mer spekulativ sak om Rafa var ført i pennen av Rob Beasley med overskriften "Det er deres feil: Rafa i ny utblåsning mot eiere".

En tydelig opprørt manager brukte tid i sin uttalelse etter kampen mot Chelsea på søndag med å angripe News of the World og Beasley for å hevde at man hadde et eksklusivt intervju med ham som aldri hadde funnet sted.

"Det er ingen overraskelse. Alle i Liverpool vet at det er to aviser du ikke kan stole på. Dette er en av dem. Han (Beasley) sier at dette er en eksklusiv, men journalisten lyver. Jeg snakket med spansk presse - han manipulerte alt."

Ifølge Liverpool Echo tror Benitez at saken stammer fra et intervju han gjorde med den spanske avisen El Mundo, hvor journalisten Imma Lidon spurte ham om han klandret Tom Hicks og George Gillet for å ha forstyrret Liverpools sesong.

Oversatt var spørsmålet slik: "Eierne viste manglende tillit overfor deg for et par måneder siden da laget var seks poeng bak lederne med en kamp til gode. Influerte dette på fremgangen hos ditt lag?"

Ifølge Richard Green advokaten til Benitez, var dette svaret som ble gjengitt: "Som trener kunne jeg sagt ja. Det ville ha vært den perfekte unnskyldning, men det er en jeg ikke ønsker å bruke. Det som er klart at vi flere ganger lå an til å vinne mange av de kampene hvor vi spilte uavgjort, og det er årsaken til at vi falt nedover."

Da Rafa etter kampen mot Chelsea også ble spurt om sitt forhold til eierne, la manageren til: "Jeg har kontakt med dem, spesielt Mr Hicks, siden han (Beasley) snakket om Mr Hicks og jeg tror han lyver. Vel, det er klart at han lyver siden jeg ikke snakket med ham."

Advokat Green sendte i dag et forhåndsvarsel til News of the World og Beasley hvor man informerte om hvilke krav som ville bli lagt til grunn for et søksmål.

Echo tror det dreier seg om:

a) Mr Benitez har blitt ærekrenket gjennom artikkelen.

b) Han har blitt tilskrevet et falskt utsagn, eller at sitatene ikke var de til Mr Benitez eller at de var tatt så mye ut av sin sammenheng at det bli gitt et forvrengt bilde av sannheten.