Best i Premier League

Liverpool har aldri hatt så mange poeng etter 13 kamper som nå, siden man startet Premier League, men Dirk Kuyt advarer mot antatt ”lett” program fram mot nyttår.

2-0 mot Bolton betydde at Liverpool har 32 poeng på sine 13 første kamper, og altså 2.plass på tabellen på grunn av svakere målforskjell enn Chelsea.

Dette er den beste første tredjedelen av sesongen som de røde har hatt siden 1992/93. Det har samtidig skjedd etter at man har møtt Manchester United og Chelsea, og også spilt borte mot lag som Aston Villa, Everton og Tottenham.

Sju ligakamper gjenstår i 2008, og man vil altså så vidt ha passert halvspilt ligasesong når nyttårsrakketene sendes opp. Fram til da har mannskapet til Rafael Benitez hjemmekamper mot Fulham, West Ham, Hull og Bolton, hvorav Fulham og Hull er på den øvre delen av tabellen med 6. og 10. plass. Bortekampene er mot Blackburn, Arsenal og Newcastle, og Arsenal er da altså det eneste laget man skal spille mot blant de som er topp fire.

Det lukter en hyggelig ligaplassering når kalenderen vendes om til 2009, men Dirk Kuyt understreker det hele Liverpool FC inkludert manager Rafa Benitez vil gjenta framover, nemlig at man må ta en kamp om gangen.

- Folk sier at vi nå står foran en rad av kamper som vi skal være i stand til å vinne, men vi vet at det er mulig å slå topplagene og likevel tape mot klubber lengre ned på tabellen, maner Dirk Kuyt til forsiktighet.

- Vi ønsker ikke å se for langt fram, da alle kamper er vanskelige.

- Vi har selv vist det ved å slå Manchester United å så spille uavgjort mot Stoke i neste kamp. Vi beseiret Chelsea man tapte mot Tottenham ikke lenge etterpå.

- I Premier League må en være topp forberedt til hver eneste kamp.

- Vi er i kontakt med toppen, men vi må hver kamp som den kommer og sørge for å sikre oss poengene. Alle lag er i stand til å gjøre det vanskelig for oss, du kan bare se hvordan lag kommer til Anfield og forsvarer seg dypt gjennom hele kampen.

- Det har skjedde flere ganger, og jeg er sikker på at Fulham til helgen vil gjøre det samme.