Billettsalget stengt - mer info

Billettsalget til treningskampen mot Vålerenga den 5. august er nå stengt. Over 12000 billetter ble solgt fredag.

VIF hadde håpt å selge nesten 3000 billetter avsatt til Liverpoolsupportere i løpet av helgen - før salget av resten av stadion startet tirsdag. Det endte med et salg på over 12.000 billetter i løpet av noen timer!

- Helt vilt, sier billettansvarlig i Sjappa, Frode Veie, til liverpool.no. VIF har aldri opplevd maken til pågang på billetter. Det tok bare seks - 6 - minutter før VG Nedre var utsolgt. Den tribunedelen tar nesten 3.000 tilskuere.

Utenfor Sjappa stå også flere VIF-supportere i kø. Medlemmer i Klanen kunne også begynne å kjøpe billetter i dag.

- Til sammen er det solgt ca 12.500 billetter, opplyser Frode, Ullevaal har en kapasitet på ca 25.000. Etter at Klanen har fått sitt og sponsorer og sesongkortinnehavere har plukket opp det de kan, vil de være igjen ca 8000 billetter til salget som starter tirsdag klokken 0900.

Mange fikk problemer med å logge seg på Billettluka.no - nettstedet som solgte billettene. Hva skyldtes dette?
- Det var helt ekstrem pågang. Vi hadde aldri ventet et slikt trøkk. På det meste hadde vi ca 7000 unike brukere inne samtidig. Dermed oppstod det kø. Det er bare et visst antall som kan betjenes på salg samtidig. Systemet er heldigvis slik at man slipper å sitte å trykke "refresh" hele tiden. Nettsiden slipper brukerne inn i en kø og sender dem automatisk videre når det er ledig. Dessverre blir det alltid en del ekstra ventetid på dager som dette, og det er bare å takke for tålmodigheten.

På klubbkontoret til Supporterklubben var det også hektisk aktivitet i dag selv om de ikke stod for direktesalg av billetter. Mange fortvilte medlemmer ringte og klaget sin nød etter hvert som billettene raste ut og Billettluka.no ikke var samarbeidsvillig.



Tore Hansen i Supporterklubben har vært i kontakt med mange medlemmer som enda ikke har sikret seg billett til oppgjøre på Ullevaal den 5. august.

Hva kan folk som ikke har fått seg billetter nå gjøre?

- Først av alt vil jeg berømme Frode Veie i Sjappa for stor fleksibilitet og smidighet på en travel dag. Da nesten 3.000 billetter gikk på bare få minutter trodde vi nesten ikke det var sant. Etter dialog med Sjappa fikk vi raskt tak i 200 billetter, som nå er solgt videre til medlemmer av LFCSCSB. Da vi annonserte dette strømmet det inn 500 mailer i innboksen på en halvtimes tid. Mange av dem fikk heldigvis kjøpt da det også ble åpent for salg på VG Øvre. Da også de billettene gikk unna raskt ble det åpnet for salg på feltene inn mot VG-feltet. Hele den svingen - og mer til er dermed helrød!

Hvorfor var ikke salget på VG Nedre eksklusivt for medlemmer. Man trengte jo ikke oppgi medlemsnummer for å bestille?

- Det er korrekt. Det er VIF som er ansvarlig for billettsalget, men vi har hatt god dialog med dem hele veien og må ta vår del av kritikken. Rent teknisk var det ikke mulig å knytte vårt medlemsregister opp mot Billettluka.no. I stedet ble det bestemt å legge ut en link - kun på liverpool.no - som ikke har vært å finne andre steder. Det var kun være mulig å bestille billett via hjemmesiden vår, ikke for eksempel ved å gå direkte inn på Billettluka. Det var med andre ord ingen ren eksklusivitet, men hjemmesiden vår var samtidig eneste stedet hvor det var mulig å bestille billett fra. Jeg er overbevist om at de aller fleste som har kjøpt billett er våre medlemmer. Det har vært det viktigste, sier Tore.

Tore fortsetter: - Hvis jeg skal legge til noe må det være at antall billetter det var mulig å kjøpe per person skulle være redusert. Den stod på "standard-innstilling" som er ni, men burde vært satt ned til for eksempel fire. I ettertid ser vi helt klart at det skulle vært gjort.

Hva skal de som enda ikke har sikret seg billetter gjøre?
- Vi jobber med saken. Vi vet at svært mange medlemmer enda ikke har fått ordnet seg, og det ønsker å gjøre noe med. På forhånd trodde vi aldri kampen kom til å bli helt utsolgt, men det vet vi at den vil gjøre nå. Derfor vil vi nå prøve å kjøpe et stort antall billetter på Posten Nedre (inn mot VG), som vi har 100 % kontroll på og vil bli distribuert rett til medlemmer. Vi vil vite dette helt sikkert mandag. Altså før det åpne salget starter.

IKKE FÅTT BILLETT ?
Etter den helt ekstreme pågangen etter billetter da billettsalget startet fredag har vi vært i kontakt med VIFs billettansvarlig og vil forsøke å kjøpe et større antall billetter fra dem mandag. På den bakgrunn ba vi derfor om mail fra medlemmer som enda ikke har fått billett. De billettene vi eventuelt vil kunne få kjøpt fra VIF vil vi selv ha 100 % kontroll og kan fordele videre til medlemmer.

Vi har til motta henvendelse om nesten 1000 billetter og kommer derfor ikke til å ta i mot flere slike mailer. Det er verken mulig å administrere flere henvendelser på en ansvarlig måte eller realistisk grunn til å tro at vi skal få hånd på flere billetter. Derfor nytter det heller ikke å kontakte supporterklubben om dette - vi må henvise til det åpne billettsalget som starter tirsdag 24.6.

Dersom du alt har sendt en søknad til supporterklubben:
- alle mailer kommer til å bli besvart FØR 24.6 - da resten av billettene legges ut
- det er viktig at instrukser i mailene som kommer fra oss blir fulgt til punkt og prikke hvis ikke annet er avtalt.
- hvis vi eventuelt som ha billetter til overs vil vi komme med info om det på liverpool.no ca to uker før kamp.

Vi beklager at det tar tid å behandle alle søknadene - men alle vil få positivt eller negativt svar før 24.6.

Vennligst ikke kontakt Supporterklubben hvis du har spørsmål om kjøp og transaksjoner du har gjort via Billettluka.no. Dette må du ta direkte med dem.