Bolton Res - Liverpool Res 2-1

Krisztian Nemeth sendte Liverpool i ledelsen i det 21.minutt, men etter utvisning av Ayala (61.min) snudde Bolton kampen. Abletts mannskap snytt for to straffespark.

Bolton: Al-Habsi, Sinclair, Basham, Sheridan, Fojut, Shittu, Burns (Ward 85), Mooy (Campbell 72), Obadeyi, Smolarek, Riga.
Ubenyttede reserver: Lainton, Harsanyi, Eckersley.

Liverpool: Hansen, Mendy (Kacaniklic 87), Scott, San Jose, Huth, Plessis [kaptein], Crowther (Simon 83), Ayala, Nemeth, Bruna, Weijl (Brouwer 77).
Ubenyttede reserver: Bouzanis, Pepper.

1.OMGANG

1.min: Michael Scott spiller venstre back. San Jose har fått en rolle sentralt på midtbanen. Bruna er spiss sammen med Nemeth.

5.min: Nemeth snapper opp en for løs tilbakeheading fra Basham. Ungareren avslutter svakt til side for mål.

6.min: Langt oppspill mot Nemeth. Al-Habsi må agere sweeper. Han dribler av Nemeth før han spiller fra seg ballen.

7.min: Nemeth dribler og dribler. På 16-meteren prøver han å spille igjennom Weijl. Pasningen blir brutt.

8.min: San Jose header ballen vekk på en corner i mot.

9.min: Ballen faller ned på 5-meteren etter en ny corner. San Jose får klarert.

11.min: Gjenvinning av Bruna. Nemeth prøver å spille gjennom Bruna, men Bolton rydder opp.

12.min: Ayala fører over halve Boltons banehalvdel. Rett utenfor 16-meteren spiller han ballen rett til en Bolton-spiller.

13.min: Weijl kommer til dødlinja. Slår inn. Nemeth header på mål. Al-Habsi redder.

14.min: San Jose igjennom. Skyter hardt fra litt skrått hold. Al-Habsi redder mesterlig.

15.min: Riga vil ha frispark da han forsøker på gjennomløp. Huth kanskje så vidt borti.

16.min: Bruna skyter fra 20 meter. Al-Habsi strekker seg og redder.

17.min: Småpent spill av Liverpool utenfor Boltons starffefelt, men Bolton rydder opp. Bolton forsøker å kontre, men Hansen oppmerksom ute og plukker det lange oppspillet.

19.min: Forsøk på langball mot Crowther. Al-Habsi plukker.

20.min: Bolton slår inn. Huth header unna.

20.min: Weijl spiller gjennom Bruna. Bolton forhindrer at Bruna kommer alene med keeper.

21.min 0-1 Nemeth: Nemeth spiller vegg med Bruna. Nemeth kommer alene med keeper. Han avslutter med venstre. Skuddet går inn ved nærmeste stolpe.

22.min: Langt fremspill mot Riga. Hansen ute og plukker.

23.min: Frispark Bolton. Langt fremspill. Ballen stusses inn til Hansen.

24.min: Crowther slår inn. Bolton klarerer til innkast.

27.min: Obadeyi slår hardt inn. Hansen kaster seg og holder ballen.

28.min: Bruna vender, men skyter langt utenfor.

29.min: Bruna får ballen av Plessis. Bruna skyter utenfor fra ca. 22 meter.

31.min: Bolton forsøker å komme gjennom i midten. Scott sikrer godt, og backen får klarert ballen foran en utrusende Hansen.

33.min: Langt innkast fra Bolton. Obadeyi stusser. Hansen kommer ut i feltet og fanger ballen.

35.min: Nemeth trekker inn fra venstre. Skyter fra par og tyve meter. Al-Habsi må ned på skuddet, men redder relativt enkelt.

37.min: Huth header unna etter corner. Deretter får Hansen bokset et innlegg bort fra farlig område.

39.min: Plessis spiller igjennom Nemeth. Nemeth avslutter innenfor 16-meteren, men ballen går i en Bolton-spiller og til corner. Corneren fra Bruna heades knallhardt over av Plessis.

42.min: Frispark Bolton. Plessis klarerer oppspillet like utenfor 16-meteren.

43.min: Bolton bygger opp. Obadeyi skyter fra utenfor 16-meteren, skrått hold, men Hansen holder ballen greit.

45.min: Bruna blir lagt ned av tidligere Liverpool-junior Michael Burns. Crowther lemper inn friparket. Bolton får klarert.

PAUSE

Pauserapport: Liverpool leder meget fortjent til pause mot et mer rutinert Bolton-lag. Gary Ablett må være meget fornøyd så langt. Laget virker skarpere og pasningspillet er bedre enn tidligere i sesongen. Dette er et godt steg i riktig retning. Omgangens eneste scoring kom etter flott samspill mellom Bruna og Nemeth. Ungareren satte ballen i mål ved nærmeste stolpe. De røde har skapt fem-seks gode sjanser i tillegg til målet. Al-Habsi, i Bolton-målet, har stått for flere gode redninger. Bruna ser ut til å trives i en sentral posisjon, og spanjolen har vært mye involvert. San Jose liker seg på sentral midtbane. Han er villig til å gå på løp eller ta med ballen fremover. Bolton har ikke hatt en eneste sjanse. Deres angrepsvåpen hittil er langballer inn i feltet. Da har Liverpools forsvar ryddet opp, spesielt ved Huth og Hansen. Huth har vært en bauta i Liverpools forsvar.

2.OMGANG

47.min: Upresist oppspill fra Bolton. Ballen går inn til Hansen.

50.min: San Jose protesterer mot at han får et frispark mot seg, men dommeren nøyer seg med tilsnakk.

51.min: Riga får slått inn. Ayala klarerer rett tilbake til Riga som skyter fra skrått hold, men rett på Hansen.

52.min: Riga er for kjapp for Scott. Scott legger ned Bolton-spilleren. Obadeyi header ballen i oversiden av tverrliggeren på det påfølgende frisparket.

55.min: Ayala klarerer til Burns. Burns skyter fra 20-meter. Hansen må strekke seg, men får slått til corner. Liverpool får klarert corneren.

56.min: Obadeyi får vendt opp. Skyter fra 14 meter. Hansen med ny god redning.

57.min: Ayala blir liggende nede. Må ha behandling.

58.min: Scott pådrar seg frispark når Riga forsøker å komme forbi. Hansen plukker frisparksinnlegget.

60.min: Bruna prøver på en gjennombruddsball, men avleveringen blir altfor upresis.

61.min: Basham takler høyt på leggen til Mendy. Basham reiser seg opp. Ayala kommer inn med en tilsvarende takling. Dommeren sender Ayala av banen, men Basham unnslipper.

62.min 1-1 SMOLAREK: Kjapp kontring. Riga slår inn. Smolarek i offside posisjon, men skyter på direkten og i mål.

63.min: San Jose har tatt plass i midtforsvaret. Bruna i en midtbanerolle.

64.min: Bolton klarerer Weijls corner.

69.min: Weijl slår innlegg. Ballen styres av en Bolton-spiller inn til Al-Habsi.

70.min: Nemeth prøver å brøyte seg igjennom, men Bolton får stoppet spissen.

71.min 2-1 SMOLAREK. Sheridan med langball mot Obadeyi som runder Mendy. Obadeyi slår inn. Smolarek kjappere fremme enn Scott og kan sette ballen i mål fra fem meter.

72.min: Campbell inn for Mooy.

75.min: Weijl spiller gjennom Nemeth. Nemeth runder Al-Habsi. Ungareren blir lagt ned av keeper, men utrolig nok så dømmer dommer utspill fra mål! Snytt for et soleklart straffespark. Al-Habsi burde også blitt utvist!

76.min: Bruna skyter fra langt hold.

77.min: Brouwer for Weijl.

77.min: Brouwer blir spilt gjennom. Keeperen legger ned Brouwer, men dommeren vinker spillet videre. Bruna skrur ballen. Al-Habsi redder.

78.min: Brouwer får gult for protester mot at han ikke fikk straffespark.

79.min: Corner for Bolton. Klabb og babb i feltet, men Liverpool får klarert.

80.min: Ny corner. Ballen havner hos Campbell som fyrer løs over tverrligger fra cirka 13 meter.

81.min: Innlegg fra Liverpool, men Bolton får klarert. San Jose jobber til seg et frispark på 20 meter.

82.min: Bruna setter frispaket i muren. Crowther skyter fra langt hold.

83.min: Simon for Crowther. Spiss for en høyrekant.

85.min: Ward for Burns.

87.min: Sheridan skyter fra langt hold. Hansen redder.

87.min: San Jose takler så det suser.

87.min: Kacaniklic for Mendy. Reservelagsdebut for Kacaniklic. Scott over på høyre back.

90.min: Oppspill til Nemeth. Ungareren vender, men skyter utenfor fra 16 meter.

90.min: San Jose får klarert.

Tilleggstid: 4 min.

91.min: Bruna spiller til Brouwer som skyter fra 20 meter. Al Habsi må strekke seg for å slå til corner. Al Habsi plukker corneren.

93.min: Huth header litt løst tilbake til Hansen, men dansken klarer å få tak i ballen foran en Bolton-spiller.

95.min: Liverpool trenger gjennom. Nemeth blir holdt tilbake, men Fojut får frispark.

SLUTT

Sluttrapport: Liverpools reservelag gikk på sitt sjette tap på ni kamper denne sesongen. Etter en god første omgang to de røde pedalen mer av gassen etter pause. Dommeren kom i fokus i 2.omgang. Ayala ble utvist for en takling på leggen til Basham, men Bolton-spilleren hadde en tilsvarende takling sekundet tidligere uten at dommeren tok affære. Med en halvtime igjen ville det bli tungt, og utligningen kom kun minuttet senere. Smolarek burde ha vært avblåst for offside, men scoringen ble godkjent. Nemeth og Brouwer ble lagt ned i straffefeltet, men dommeren unnlot å blåse straffespark. To meget soleklare sådanne. Gary Ablett var rasende på sidelinjen etter at Liverpool ble bortdømt. De røde hadde bra kontroll frem til utvisningen, og kjempet godt etterpå. Fremgang å spore med det spillemessige. Spillerne ga bra svar på tiltale etter en svak kamp forrige uke. San Jose hadde en solid kamp, først på midtbanen og deretter i midtforsvaret. Nemeth var livlig helt fremme, og scoret et fint åpningsmål.