Byggesøknad nummer tre snart i boks?

Echo skriver i dag at Liverpool FC tidlig i mai måned etter all sannsynlighet vil få godkjent sin tredje søknad om å få bygge ny stadion i Stanley Park.

Byplanleggerne har i alle fall anbefalt at forslaget til ny stadion godkjennes. Mange ser imildertid ut til å tvile på at Liverpool FC vil komme i gang med arbeidet med det første, all den tid det hersker fullstendig kaos rundt eiersituasjonen i klubben.

Liverpools første byggesøknad ble godkjent så langt tilbake som i 2004. Disse planene var ikke bra nok for Tom Hicks og George Gillett, som la nye og mer moderne planer som ble godkjent i fjor sommer. Men disse planene ble endret da amerikanerne fant ut at de ikke hadde råd til å realisere det storslåtte prosjektet. Derfor måtte Liverpool inn med en tredje byggesøknad der planene var modifisert noe og gjort en god del billigere.

Fremtidig kapasitet på de siste planene, etter en eventuell ekspansjon fra 60 000 sitteplasser, har nå blitt redusert fra 76 000 til 73 000. Parkeringsplassen under stadion har også blitt halvert i størrelse. I stedet vil det nå bli bygd et treetasjers parkeringshus under tennisbaner og lekeområder i Stanley Park. Dette vil bli skjermet fra Priory Road ved en "grønn vegg".

Bredden, lengden og høyden på selve stadionanlegget har også blitt redusert med flere meter. Takåpningen er mindre og annerledes designet. Planene om en terrasse for publikum på taket av The Kop har også blitt vraket.

- Formen på stadion, med The Kop som hovedattraksjon vil stå frem i bybildet som et positivt landemerke, heter det i anbefalingen til byplanleggerne.

- Forandringene som ble gjort i mars forandrer ikke nevneverdig på de arkitektoniske detaljene og kvaliteten på anlegget, skrives det videre.

Byplanleggerne setter imidlertid visse krav for at Liverpool skal få ja på disse planene. Klubben må sørge for at tilskuere som benytter stadionanleggets 970 parkeringsplasser må ankomme minimum en time før avspark, og ikke slipper ut igjen før minimum en time etter kampslutt. Klubben må også betale for en gjennomgang av beboernes parkeringsmuligheter i området, og klubben må også finansiere en eventuell utvidelse av disse.

Flere lokale foreninger har protestert mot de nye planene. Blant annet Priory Area Residents Association og Friends of Stanley Park and Stanley Park Preservation Society.

Det er ventet at kommunens planleggingskomite vil behandle saken på sitt møte den 6.mai.