Carra i fint selskap

Jamie Carragher får innpass i en eksklusiv klubb når han spiller sin kamp nummer 500 for Liverpool i kveld. Hovedpersonen er stolt over bragden, og blir gjort stas på av manager og lagkamerater.

Gruppen som har spilt mer enn 500 kamper for Liverpool er liten og eksklusiv. I kveld vil Jamie Carragher bli tolvtemann når han leder de røde som kaptein mot Luton.

- Jeg er veldig stolt over å nå 500 kamper. Jeg har sett listen med navn over spillere som har spilt mer enn 500 kamper for klubben, og de er alle store spillere, så det er et privilegium å bli innlemmet i den gruppen, sier hovedpersonen selv til Liverpool Echo.

Carragher debuterte som 18-åring, som innbytter i en ligacupkamp mot Middlesbrough. Ikke lenge etter debuterte han i Premier League i en ligakamp mot Aston Villa på Anfield, og scouseren markerte dette ved å heade inn et mål foran The Kop.

- Jeg signerte en fireårskontrakt i sommer, og den ønsker jeg å fullføre. Jeg kan ikke se meg selv spille for noen annen klubb. Jeg har aldri hatt noe ønske om det, og vil heller ikke få det.

- Jeg husker imidlertid at jeg var frustrert en stund. Det var mens Gerard Houllier var manager, og han hadde akkurat kjøpt Steve Finnan. Jeg følte at jeg måtte bevise at jeg dugde hver sesong, selv om jeg hadde vært en av de beste spillerne. Jeg hadde liksom hele tiden et spørsmålstegn hengende over hodet, og det var frustrerende. Finnan viste seg å være et godt kjøp for klubben, og jeg ble flyttet over til venstrebacken. Etter det tenkte jeg ikke mer over det.

Carragher er vel også en av få spillere som søndagsavisene aldri har linket bort fra Liverpool i sine ryktebørser.

- Jeg vet ikke om det er en god eller dårlig ting. Kanskje alle vet at jeg ønsker å bli Liverpool, eller kanskje det ikke er noen som synes jeg er noe tess. Jeg vet om at managere har vært i kontakt med agenten min et par ganger, når det har kommet inn nye spillere i min posisjon. Men det dreide seg aldri om konkrete tilbud. De bare forhørte seg hvor landet lå. Jeg hadde ikke noe i mot det. Det gjør godt for egoet ditt, spøker stopperen.

- Etter at jeg kom til Liverpool har det kun vært en klubb jeg har ønsket å spille for, og jeg har aldri hadde noe ønske om å forlate klubben.

Med sin kamp nummer 500 i kveld vil Carragher være 357 kamper bak Ian Callaghans klubbrekord på 857 kamper. Det er en rekord Carra ikke regner med å slå.

- Nei, jeg har ikke sjanse på den rekorden. Det er en utrolig bragd. Men det var ikke noe rotasjonssystem i de dager. Han ville ikke ha fått så mange kamper om Rafa hadde vært manager, spøker han.

Manager og spillere gjør ære på Carra
Manager Rafael Benitez og Liverpools spillere vil gjøre ære på Jamie Carragher når han spiller sin 500. kamp i kveld. De vil stille seg opp ved spillertunnelen i æresvakt og applaudere ham inn på banen.

- Det var min idé at jeg sammen med spillerne skulle applaudere Carra inn på banen i kveld. Å spille 500 kamper for en klubb er en fantastisk bragd, sier Rafael Benitez til Liverpool Echo.

Carragher vil som kjent bære kapteinsbindet i kveld, etter ønske fra Steven Gerrard.

- Jeg visste at Jamie var en god spiller da jeg kom til klubben, ettersom jeg sjekket ut laget da jeg møtte Liverpool med Valencia. Jeg så at han spilte i flere posisjoner i forsvar, og han gjorde det bra i dem alle. Men du lærer spillerne best å kjenne gjennom å jobbe sammen med dem, og nå vet jeg hvilken god mentalitet og karakter Carra besitter, sier Benitez.

- Å spille 500 kamper i karrieren er en ting, men å spille samtlige for en og samme klubb, som du er lidenskapelig opptatt av, er noe helt spesielt. Det er virkelig vanskelig å finne slike spillere i moderne fotball, legger han til.

- I fotball er det også viktig at unge, lokale spillere kommer opp fra akademiene til førstelaget, så forhåpentligvis er det mange unge spillere i Liverpool som vil lære av Carra og gå i hans fotspor. Han er veldig profesjonell, og er alltid nøye med å ta vare på seg selv. Og han lærer fortsatt, ikke minst taktisk. Samtidig har han mye rutine. Om et par år trenger han ikke å spille så fysisk som i dag, for da vil han ha lært seg bevegelser og posisjonering enda bedre. Da trenger han ikke å løpe så mye heller. Han vil være der det skjer.

Disse har spilt 500 kamper for Liverpool etter kveldens kamp mot Luton:

Ian Callaghan 857
Ray Clemence 665
Emlyn Hughes 665
Ian Rush 660
Phil Neal 650
Tommy Smith 638
Bruce Grobbelaar 628
Alan Hansen 620
Chris Lawler 549
Billy Liddell 534
Kenny Dalglish 515
Jamie Carragher 500

Hobbs glipper for Ipswich?
Ipswich-manager Jim Magilton skal ha hatt forhåpninger om å få låne Jack Hobbs for resten av sesongen, nå som Daniel Agger virket å være skadefri igjen, samtidig som Martin Skrtel var handlet inn. Dette ser nå ut til å gå i vasken etter Aggers tilbakefall.