Carra motivert av tapsfrykt

Liverpools midtstopper har sett motstandere som er knust etter tap i semifinaler, og ønsker ikke selv å opplevde den samme følelsen.

Liverpool har ikke for vane å tape semifinaler. De gangene de røde har tapt den siste kampen før en finale, kan en ta med som rene unntak. Jamie Carragher og hans lagkamerater har imidlertid opplevd en rekke tårevåte motstanderen etter at drømmen er blitt knust. Nå vil det overraske om scouseren tar til tårene om det skulle bli exit fra Champions League på sen kveldstid, men risikoen å få oppleve en slik enorm skuffelse er noe av det som motiverer forsvareren.

- Det er noe av det mest sentrale for meg, sier 30-åringen til Liverpool Echo.

- Når jeg tenker tilbake på disse kveldene, da husker jeg den feiringen vi hadde og hvor godt det føltes å ha nådd noe så spesielt som en finale i Europa.

- Men jeg husker også hvor utslått spillerne til Chelsea var, og jeg ønsker ikke å føle det på den måten i kveld.

- Slik vil det være for alle guttene, vi ønsker ikke å oppleve det etter alt vi nå har vært igjennom.

- Jeg vil ikke prøve å late at utligningen på Anfield ikke var et slag, da det var det. Det så ut som om vi ville få en 1-0 seier, noe som ville ha vært et virkelig godt resultat da de ikke hadde fått med seg et bortemål.

- Nå er situasjonen litt annerledes siden vi må score på Stamford Bridge.

- Det har vi tro på at vi kan greie, og det faktum at vi har gjort det så bra i Europa de siste årene gjør at du har vist at du kan vinne de største kampene og det gir selvtillit.

- Når alt kommer til alt, er det likevel hva som skjer ute på selve gressmatta som blir avgjørende. Tidligere har vi vært glade for å kunne spille 0-0 der i ligaen, men nå er det et annerledes utgangspunkt og vi må tro at vi også kan greie det.

- Folk snakker om favoritter, men ofte føler ikke spillerne det på samme måten. I forrige runde fikk vi det samme resultatet borte mot Arsenal som Chelsea fikk på Anfield, men ingen av oss tenkte at nå var jobben gjort. Jeg er sikker på at ingen hos Chelsea heller tror at de allerede er i finalen.

- Nå håper jeg å kunne feire en finaleplass når sluttsignalet går. Det kan ikke være mye som føles bedre i fotball enn å vinne en semifinale i Europacupen, og jeg er sikker på at det heller ikke er mye som er verre enn å tape en.