Carragher står foran sin 350.ligakamp

Det er ventet at Jamie Carragher går rett inn på laget igjen mot Bolton og spiller sin 350.ligakamp, etter at han måtte se kampen mot Middlesbrough fra sidelinja fordi han hadde sanket fem gule kort.

Liverpool skal på søndag prøve å revansjere fjorårets 2-0 tap på Reebok Stadium. Den gangen åpnet Gary Speed scoringene på et kontroversielt frispark, etter at linjemannen feilaktig vinket fordi han mente at Jose Reina tok med seg ballen utenfor sekstenmeteren med hendene da han skulle foreta et utspark. Reprisene viste at Reina hadde kastet ballen opp i lufta godt innenfor streken. Ivan Campo satte inn det andre målet for vertene tidlig i andre omgang.

Statistikken forteller at Liverpool kun har tapt tre av de siste 22 kampene mot Bolton. Alle tre tapene har imidlertid kommet på bortebane. De røde har dessuten kun klart å holde nullen en gang på de siste 17 bortekampene mot Lancashire-klubben.

Dersom Jamie Carragher er tilbake i startoppstillingen på søndag, vil han, som nevnt over, spille sin ligakamp nummer 350 for Liverpool. Det skjer altså bare en drøy måned etter at han spilte sin kamp nummer 500 totalt for klubben.

De røde åpnet denne sesongen svært sterkt på bortebane, og vant fem av de sju første bortekampene. Nå har imidlertid borteformen dalt betraktelig, og man har vunnet kun en av de siste seks (mot Derby 2.juledag), og ingen av de siste fire. I disse siste fire bortekampene har de røde også gjort kun ett mål, Fernando Torres sitt kjempeskudd mot Middlesbrough på Riverside.

Trøsten får være at Boltons hjemmeform slett ikke er imponerende heller. De har vunnet kun en av sine fem siste hjemmekamper. Seieren kom mot Atletico Madrid i UEFA-cupen i januar.

I ligaen har Bolton vunnet to av sine siste ni kamper. Seirene kom mot bunnlagene Derby (1-0 på hjemmebane) og Reading (2-0 på bortebane).

Bolton har for øvrig en viktig UEFA-cupkamp hjemme mot Sporting Lisboa torsdag om en uke å tenke på også.

Hvittrøyene tapte hele 4-1 borte mot Blackburn i sin siste ligakamp. Av de 14 hjemmekampene de har spilt denne sesongen har de vunnet fem og tapt fem. De har ikke vunnet noen av sine tre siste hjemmekamper, som har endt med tap for Portsmouth og Blackburn og uavgjort mot Fulham.

Danny Guthrie er som kjent utlånt fra Liverpool, og får således ikke spille for Bolton i søndagens kamp. Han har spilt 26 kamper for Lancashire-klubben så langt denne sesongen, og gjort ett mål. Den scoringen kom mot Fulham i ligacupen.