Collins havnet i Italia

Michael Collins skal spille for Triestina kommende sesong. Iren ble allerede i april enig med Liverpool om å avslutte kontrakten. O'Connor og Collins tatt ut på Irland U19.

Michael Collins har skrevet under på en ettårig avtale med Serie B-klubben Triestina. 18-åringen hadde opprinnelig én sesong igjen av sin kontrakt i Liverpool, men partene kom til enighet om å avslutte samarbeidet.
- Jeg hadde to sesonger der. Jeg gjorde det bra i mitt første år, men så kom det en ny trener det andre året. Jeg spilte ikke mye for juniorlaget. Jeg trodde ikke jeg kom til å vise fremgang, så jeg spurte om å få dra. Liverpool betalte ut det siste året av min kontrakt, uttaler Collins til herald.ie.

Den tidligere Cherry Orchard-spilleren så ut til å være på vei til svenske Enköping i april.
- For en stund siden dro jeg til Enköping i Sverige. De likte meg, og de ga meg tilbud om en kontrakt, men jeg ville ha blitt der alene, og det hadde jeg ikke lyst til. Forskjellen i Italia er at jeg kommer over dit med Conor [Conor McCormack fra Manchester United]. Vi kommer til å bo sammen.

- Det er en stor risiko å reise til Italia i så ung alder, men det er også en stor mulighet for oss begge. Jeg tror vi kan gjøre det bra.

- Jeg har snakket med en rekke mennesker om det, og alle sier det er en stor overgang for meg. Jeg hadde en prat med Liam Brady, som vet mer om italiensk fotball enn noen annen i Irland. Han sa at vi kan være litt unge når vi reiser 17 eller 18 å, men han sa at det var verdt å ta sjansen.

- Vi har signert en ettårig avtale i første omgang, men klubben har sagt de vil se på ting igjen på nyåret. Dersom vi gjør det bra de seks første månedene, er det sjanse for en treårskontrakt. Så det er hva vi sikter oss inn på - å imponere de første seks månedene.

O'Connor på Irland U19
Shane O'Connor og Michael Collins er begge tatt ut i Irlands U19-tropp til en firenasjonersturnering i Irland i perioden 18.-21. august. Irland møter Portugal i Longford mandag 18. august, Ukraina i Tullamore tirsdag 19. august og  Spania i Athlone torsdag 21. august. Alle tre kampene har avspark kl. 20.30 norsk tid. Turneringen er et ledd i forberedelsene til første runde i EM-kvalifiseringen senere i høst.