Collins klar for Enköping

Liverpools 17 år gamle, irske juniormester, Michael Collins, ventes å bli klar for et utlån til den svenske førstedivisjonsklubben Enköping denne uka. U18 tapte for Huddersfield.

Liverpools 17 år gamle Irland u18-spiller, Michael Collins, blir denne uken klar for et utlån til svenske Enköping, det melder nettstedet chatsoccer. Collins, som kom til Liverpool i juli 2006, spiller offensiv midtbane, og blir beskrevet som en spiller med god touch og evne til å score mål i og rundt boksen.

Dublin-fødte Collins var en del av laget som vant FA Youth-cup i fjor, og han har også i år vært involvert i juniorturneringen. Collins skal se på et utlån til den svenske førstedivisjonsklubben som en bra mulighet til å videreutvikle seg som spiller, og det hele er en sjanse han ser frem til. Ved det ovennevnte nettsted blir han sitert på følgende:

- Dette er en stor sjanse, og jeg ser virkelig frem til det. Muligheten til å spille med mye eldre spillere, utvikle nye ferdigheter og teknikker, er ikke noe jeg kunne avslå. Man må ta sjanser som denne når de kommer.

- Liverpool var glade til med å få i stand et lån som kan få fart på utviklingen min. Det vil bli en interessant utfordring å gå til et nytt land med en annen fotballkultur, men jeg er sikker på at jeg vil klare meg.

Enköping har en gang tidligere vært i Allsvenskan, i 2003. En annen Liverpool-spiller i dagens tropp har tidligere vært i Sverige på utlån, da Peter Crouch ble lånt ut fra Tottenham til IFK Hässleholm i år 2000. For hans del resulterte imidlertid Sverige-oppholdet i lite tillit og spilletid, og man får håpe at gevinsten blir en annen for Collins.

 

U18 tapte for Huddersfield
Liverpools doble juniormestere tapte i går 1-0 hjemme for Huddersfield. Kampen skal ha vært preget av skuffende spill fra de røde, og junioransvarlige Hughie McAuley var, i samtale med liverpoolfc.tv, ikke videre fornøyd etter kampslutt:

- Jeg har ingen klager på resultatet. Vi spilte under pari, og det ble et antiklimaks etter seieren mot Arsenal. Dette ble en frustrerende dag for oss. Vi ga bort et dumt mål da Marvin Pourie sendte en tversoverpasning inne i eget felt, og Huddersfield scoret. De jobbet ekstremt hardt og fortjente å vinne.

Liverpool hadde gjort fem endringer fra Arsenal-kampen tidligere i uka, og stilte med følgende lag:

Martin Hansen, Mattone Awang, Shane O'Connor, Steven Irwin, Joe Kennedy, Sean Highdale, Ben Parsonage (Nathan Eccleston 60), Astrit Ajdarevic, Michael Scott (Marvin Pourie 60), David Amoo, Gary MacKay Steven (Alex Kacaniklic 45). Ubenyttede reserver: Chris Oldfield (GK).