Crouch krever mer spilletid

Peter Crouch synes han har spilt for lite denne sesongen, og ønsker en oppklarende samtale med Rafael Benitez. Får han ikke lovnader om mer spilletid, vil han vurdere et klubbskifte.

I et intervju med tabloidavisen Mirror sier Peter Crouch at han ønsker samtaler med Rafael Benitez for å klarlegge sin fotballfremtid. Spissens kontrakt med Liverpool går ut neste sommer, og han skal ikke være fornøyd med å ha fått starte bare ni ligakamper denne sesongen.

- Når alt kommer til alt, så tror jeg ikke jeg kan gå løs på en sesong til som den vi nå har lagt bak oss. Jeg har startet kun ni ligakamper av 38 mulige. Jeg hadde ønsket å spille langt flere, siteres 27-åringen.

- Jeg må snakke med manageren og se hva planene hans er. Jeg må drøfte dette med ham, og få klarhet i ting. Jeg må finne ut hva han ønsker av meg neste sesong, og hvorvidt det er noe jeg kan leve med. Jeg trenger å høre at han ønsker å benytte meg, legger han til.

- Jeg ønsker å snakke både med manageren og klubben før jeg skriver under på noe som helst. Først etter slike samtaler vil jeg vite om jeg fortsetter i Liverpool neste år.

Rafael Benitez har tidligere hevdet at Crouch har blitt tilbudt en ny kontrakt med de røde, men Crouch påstår at dette kun var en fem minutters uformell samtale med daglig leder Rick Parry.

- Det ligger ingen kontrakt på bordet for meg, slik det har blitt påstått. Jeg snakket med Rick Parry midtveis i sesongen, og da var det mye rart som foregikk i kulissene med eierne, og ingen visste hvem som kom til å eie klubben. Min rolle i klubben var ikke det som stod høyest på agendaen da. Jeg fikk høre at klubben gjerne ville tilby meg en ny kontrakt, og vi sa at vi gjerne ville snakke med klubben. Det var som sagt midt i sesongen, og nå nærmer vi oss slutten og ingenting har skjedd. Det var kun en fem minutters samtale. Ingen pengesummer var nevnt eller noe som helst. På den tiden fikk jeg heller ikke spilletid, så jeg kunne ikke forplikte meg til klubben på noen som helst måte på det tidspunktet.

- For meg handler ikke dette om hvem som eier klubben, men om å spille nok kamper. Jeg ønsker å vite Rafas planer for neste sesong.

Spissen sier også at han gjerne spiller for Liverpool i fremtiden, men ikke om det går på bekostning av hans landslagskarriere.

- Jeg føler at jeg alltid har gjort det bra når jeg har vært i aksjon for landslaget, og forhåpentligvis vil det fortsette slik. Men jeg må spille mer for klubben min enn jeg har gjort denne sesongen. Alle som ønsker å spille på landslaget må spille regelmessig for klubblaget sitt. England-manageren ønsker spillere som spiller regelmessig, og å spille regelmessig er hva jeg ønsker også.

Crouch benekter også at han har hatt kontakt med Portsmouth om en overgang dit, slik mange aviser har hevdet, men sier samtidig at han er smigret over interessen fra flere klubber.

- Jeg har ikke hørt noe fra Portsmouth om de ønsker meg eller ikke, og det har definitivt ikke vært ført samtaler om en kontrakt med dem. Jeg har ikke snakket med dem om penger i det hele tatt. Det har vært spekulasjoner der jeg har vært satt i forbindelse med andre klubber hele denne sesongen, men jeg kommer til å konsentrere meg om å spille for Liverpool inntil jeg hører noe annet.

- Når laget ligger under og jeg sitter på benken, tror jeg hele tiden at jeg snart får slippe innpå. Det var frustrerende og skuffende å ikke slippe til mot Chelsea, men dette er noe jeg har blitt ganske vant til denne sesongen. Jeg har hele tiden prøvd å se fremover og holde kjeft, og spille når jeg har blitt bedt om det.

- Jeg vet jeg ikke får spille hver kamp i Liverpool, men i fjor hadde jeg en god sesong. Jeg spilte mye mer da enn i år, og endte opp med 18 scoringer. Det har blitt mye verre denne sesongen, noe som har vært frustrerende.

- Jeg ønsker å spille for Liverpool i Champions League, og vinne ting. Men er det virkelig verdt det, om jeg ikke slipper til i de store kampene? Du er en del av en tropp, men det er tider da du føler at du ikke får utnyttet ditt potensial. I løpet av sommeren må jeg bestemme meg for hva jeg ønsker mest av å vinne ting eller å spille mest mulig fotball.

- Det er alltid flott å vite at jeg har alternativer om ting går helt skeis for meg i Liverpool. Jeg vil fortsette å jobbe hardt, og jeg har to kamper med England i sommer å konsentrere meg om. Men innen den tid akter jeg å ta en prat med manageren, avslutter den lange spissen.