De to beste i 2008 møtes

Hvis noen skulle være i tvil, toppoppgjøret mellom Chelsea og Liverpool på Stamford Bridge til søndag er kampen mellom de to desiderte formlagene i engelsk fotball.

Liverpool vil ha som mål å slette en utrolig ubeseiret statistikk på 86 hjemmekamper i ligaen uten tap, når man spiller på "brua" på Londons beste vestkant, men samtidig vil man sikkert også være rimelig tilfreds dersom man opprettholder flere ubeseirede kamprekker selv gjennom å spille uavgjort.

Her er noen av tallene før de røde tar turen på 355 kilometer ned til Stamford Bridge:

+ Liverpool og Chelsea er de to klubbene uten nederlag så langt i denne sesongens Premier League.

+ Liverpool har ikke tapt på sine 15 siste ligakamper.

+ Chelsea har ikke tapt på sine 29 siste ligakamper.

+ På en periode på fire år og åtte måneder har Chelsea ikke tapt hjemme i ligaen. Arsenal vant der sist i februar 2004, bare noen uker etter at Liverpool vant der for siste gang gjennom et seiersmål av Bruno Cheyrou (1-0).

+ Chelsea har tatt flest ligapoeng i 2008 - 64 poeng etter 19 seire og 7 uavgjorte. Liverpool har tatt 59 poeng i 2008, som er nest best i Premier League.

+ Samme kamp forrige sesong endte 0-0. Chelsea har siden spilt 20 ligakamper og scoret i alle.

+ Liverpool har vunnet 11 og spilt fire uavgjorte av sine siste 15 kamper i Premier League. Det siste tapet var 0-3 mot Manchester United 23.03.08.

+ Liverpool har den beste statistikken i 2.omgang denne sesongen, hvor man har vunnet seks og spilt uavgjort i to.

+ De røde er den farligste klubben i de siste 20 minuttene, med åtte av 13 scoringer.

+ På sine åtte siste ligakamper borte har Liverpool vunnet fem og spilt uavgjort i tre. Denne sesongen har man tre seire og en uavgjort.