Degen forberedt på tøff konkurranse

Philipp Degen sier at han forventer hard konkurranse om høyrebackplassen fra Finnan, Carragher og Arbeloa, men uttaler at han ikke har kommet til Liverpool for å slite benken.

Philipp Degen får innføring i scouserdialekten av tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann. Det melder liverpoolfc.tv. Liverpools nye høyreback ble kjent med tyskeren gjennom sin agent i sommer, og har etter den tid fått en god del råd og vink om lokale forhold fra Hamann.

- Didi og hans kone har skrytt av Liverpool. De bodde her i syv år, og mener scouserne er flotte, åpne og vennlige. De fortalte meg at jeg ville finne meg raskt til rette, sier sveitseren til klubbens nettsted.

- De har anbefalt Albert Dock som bosted, men jeg har sett på tre-fire plasser å bo nå. Klubben er også behjelpelig. Jeg kjenner også Stephane Henchoz fra landslaget, men jeg har ikke snakket med ham om Liverpool ennå.

- Mitt førsteinntrykk av byen er bra. Jeg er lykkelig her, og nå ser jeg frem til å komme i gang på fotballbanen.

Når Degen blir bedt om å beskrive seg selv som spiller, og spurt om hva han kan bidra med i Liverpool, svarer han som følger:

- Jeg har fart og er god teknisk. Jeg anser meg selv som best offensivt, men jeg har allerede lært mye av Rafael Benitez om hvordan jeg kan utvikle spillet mitt. Jeg har nok blitt hentet hit som en offensiv sideback. Det er en del av spillet mitt å skape sjanser. Det håper jeg å gjøre, og lover å gi alt for klubben.

- Jeg skal gjøre alt som står i min makt for klubben og fansen. Forhåpentligvis kan jeg bidra til at Liverpool er suksessfulle den kommende sesongen.

Sveitseren har nå trent med sine nye lagkamerater i en uke. Han innser at han vil få konkurranse om høyrebackplassen fra Jamie Carragher, Steven Finnan og Alvaro Arbeloa. Sistnevnte har fortsatt ikke returnert til Melwood etter Spanias EM-triumf.

- Jeg har spilt i Tyskland, og vet alt om konkurranse om plassene. Jeg ser frem til utfordringen. Konkurransen om plassene er nok enda sterkere her enn i Borussia Dortmund, ettersom det er enda flere spillere som kan spille i samme posisjon. Men jeg har ikke kommet hit for å slite benken. Jeg vil gjøre mitt ytterste på trening for å få en plass på laget, sier 25-åringen.

- I Tyskland ser man opp til Premier League, og er imponert over tempoet, aggressiviteten og de harde taklingene. Spillet er raskere i England. Alle spillere betrakter Premier League som den beste ligaen. Jeg har bare vært her en uke, men jeg ser allerede at det trenes mye mer med ball her. I Tyskland er det mye mer løpetrening. Her handler det mer om tempo på ballen.

- Jeg er glad for å være i Liverpool. Det er en flott klubb med flotte fans. Det var viktig for meg å komme til en klubb som alltid kjemper om ligamesterskapet og andre trofeer. Jeg trengte ikke betenkningstid når jeg fikk tilbud om å komme hit. Jeg var på Anfield med Basel for fem år siden, og skjønte med en gang at Liverpool var en stor klubb med fantastiske fans og en briljant atmosfære på stadion.

- Jeg har fulgt med på Champions League, og har sett Liverpool i semifinaler og finaler. Dette har gjort inntrykk på meg. Både laget og hele klubben har gjort inntrykk på meg, og jeg anser det som en ufordring å spille for denne klubben.