Degen snakker ut

I samtale med Liverpools offisielle hjemmeside, svarer den sveitsiske nyervervelsen Philipp Degen på en rekke spørsmål like i forkant av hans første treningsøkt på Melwood.

I et eksklusivt intervju med Liverpools offisielle hjemmeside snakker nyervervelsen Philipp Degen ut om situasjonen i klubben, kun minutter før hans første treningsøkt på Melwood med Englands mestvinnende klubb gjennom historien.

Hvordan føles det å være Liverpool-spiller?

- Det føles meget bra. Vi snakker om en stor klubb med gode fans og jeg er virkelig glad for å være her. Jeg er inneforstått med at klubben har en sterk tradisjon og en rik historie. Jeg håper å kunne spille en stor rolle i klubbens fremtid.

I hvor stor grad ser du frem til utfordringen å spille i England?

- Som dere sikkert vet har jeg også spilt i Borussia Dortmund i Bundesliga, som også er en sterk liga. Men nå ser jeg frem til utfordringen som møter meg i England og Premier League, som mye mulig er den sterkeste ligaen i verden for øyeblikket.

Du har vært på Anfield tidligere, har du ikke?

- Det stemer, jeg har vært på Anfield med Basel tidligere (1-1-kampen i Champions League 2002/03, journ. anm.), selv om jeg ikke spilte for anledningen. Men det var en flott opplevelse, og å se fansen synge klubbhymnen "You'll Never Walk Alone" var noe helt spesielt.

Hvilke hovedkvaliteter innehar du som spiller?

- Jeg er en rask spiller som liker å gå fremover på banen. Jeg har en offensiv tankegang i fotballsammenheng og liker løpe både opp og ned på flanken, samt at jeg besitter god teknikk.

Hvor stor grad influerte Rafael Benítez over ditt valg om å bli Liverpool-spiller?

- Han var en av hovedårsakene. Han er som kjent manageren her og en av de beste trenere i verden. Han har en fantastisk statistikk for både Liverpool og Valencia, og jeg ser frem til å arbeide med ham.

Du kommer til å møte sterk konkurranse fra både Álvaro Arbeloa og Steve Finnan angående en startplass på høyrebacken. Har du gjort deg noen tanker rundt dette?

- De er veldig gode spillere og det vil bli vanskelig, men jeg er klar som et egg for utfordringen og ser virkelig frem til å slå gjennom på førstelaget.

Kan Liverpool FC kjempe om ligatittelen?

- Jeg er sikker på at vi kan kjempe om den. Vi har besitter en rekke gode spillere, slik som Steven Gerrard og Fernando Torres i et sterkt lagkollektiv, men vi har også sterke konkurrenter i Man Utd og Chelsea, så stabile resultater er en nøkkelfaktor. Sesongen er lang og alt kan skje, men vi går til den første kampen med håp om å kjempe med dem hele veien om å løfte ligapokalen i mai.

Og til slutt; en beskjed til fansen?

- Jeg skal gjøre alt det jeg kan både for laget og for supporterne. Det jeg ønsker er at laget skal lykkes, og jeg vil gjøre mitt ytterste for å forsikre at Liverpool går seirende ut av kamper.