Del Bosque vurderer Arbeloa

Nesten halvparten av Liverpools startoppstilling består av spanjoler, og det spanske landslaget preges også i stadig større grad av spillere som har suksess på Anfield.

Til morgendagens kamp i Estland vil Spania benytte sin superduo med Fernando Torres og David Villa på topp. Tidligere har det blitt antydet at Xabi Alonso kan overta ankerrollen til Marcos Senna på den sentrale midtbanen.

Det er liten tvil om at Liverpools gode resultater har gitt gjenklang også sørover i Europa, og ved siden av Torres og Alonso, ble Pepe Reina, Alvaro Arbeloa og i etterkant Albert Riera kalt opp tvil VM-kampene som Spania skal spille de neste dagene.

Reina vil være førstereserve for Iker Casillas, men Riera kan bli en joker på benken. Skader og gule kort kan imidlertid gjøre at Alvaro Arbeloa får en nokså sjelden start for de røde og gule mot Estland.

Selv om trener Vicente Del Bosque understreker at man ikke kan ta lett på oppgaven mot estlenderne, som skapte store problemer for Belgia da man tapte 3-2 i Liege, og at kun topp innstillingen vil være godt nok, undrer den spanske pressen seg om det kan være aktuelt å la enkelte spillere stå over.

Raul Albiol (Valencia) er tvilsom med skade, mens Carles Puyol er et gult kort unna karantene og kan vurderes som viktere å ha klar til onsdagens kamp i Belgia. Sergio Ramos sliter også med en liten skade og det er mulighet for man heller ikke tar noen sjanser med den aggressive høyrebacken fra Real Madrid.

Hvis Ramos ikke er med står det trolig mellom Andoni Iraola (Athletic Bilbao) og Arbeloa som ny høyreback. Iraola er klart mer offensiv enn de to, mens Alvaro Arbeloa er mer stødig defensiv.