Detaljert stadionfinansiering kreves

Skal fondsmidler til oppgradering av området rundt Stanley Park bli utlevert må det først leveres en detaljert finansieringsplan av ny stadion.

En viss aktivitet har startet i Stanley Park med tanke på at man i september har planer om å starte med utgraving i forbindelse med Liverpools planlagte nye stadion.

Det har vært stilt spørsmål om eierne Tom Hicks og George Gillett har finansiell tyngde nok til å kunne fullføre det store prosjektet, og det er de som tror at de nærmeste månedene vil bli helt avgjørende for hvem som skal ha kontroll over Liverpool FC i fremtiden.

En ny stadion i Stanley Park er selve hjørnesteinen i det moderne Liverpool Football Club, og amerikanerne må låne ytterligere for å kunne gjennomføre byggingen. Dette vil igjen kreve personlige garantier som det da altså er tvil om man greier å legge frem.

The Northwest Development Agency, NWDA, har garantert et beløp på £9M til oppgradering av området Anfield. Leder i NWDA, Steve Broomhead, sier ifølge Liverpool Daily Post at disse pengene ikke vil bli godskrevet før man mottar "detaljert bevis" om at den totale finansieringen er på plass.

£60M skal ha blitt satt til side for å komme i gang med byggingen av stadion, da eierne foretok en refinansiering i vinter. Dette skal dekke kostnader fram til nyåret, og en kilde i klubben hevder at "det er ikke planer om å ha en langsiktig finansieringsplan før mot slutten av året". "Vi har for øyeblikket nok midler til å gjennomføre de første delene av prosjektet."

Tom Hicks skal for øvrig nylig ha gjort en stor avtale med et selskap som produserer plastikkcontainere i USA, og som blir sett på som et tegn på at texaneren vil vise at han til tross for økonomikrisen i statene fortsatt har økonomiske muskler.