Dobbeltoppgave i Sveits

Liverpool har reist på treningsleir, men håper samtidig å få resultater på transfermarkedet. Mark Walters synes Gareth Barry bør få gå og at det må aksepteres av fansen.

Endelig Barry?
Rafael Benitez tok i går med seg sin førstelagstropp til den årlige treningsleiren i Sveits, hvor man ved siden av harde treningsøkter også skal spille kamper mot FC Luzern, Wisla Krakow og Hertha Berlin.

Philipp Degen, Andrea Dossena og Diego Cavalieri er nye fjes i troppen, og selv om man nå vil være opptatt med trening i billedskjønne omgivelser håper Rafael Benitez også å få ordnet flere transfers de neste dagene.

- Jeg håper vi kan få noen resultater i så måte den neste uka, eller veldig snart, sier manageren om mulighetene for ytterligere forsterkninger.

Det er spesielt sagaen om Gareth Barry som man vil håpe å få en lykkelig slutt på, og de røde søker trolig i tillegg etter en spiss og en flankespiller.

- Barry fortjener å gå
Mark Walters (bildet), som i dag reiser fra Florø etter nok et vellykket opphold for Liverpools legender i Norges vestligste by, sier til liverpool.no at Gareth Barry har gjort seg fortjent både til en overgang til en klubb som spiller i Champions League og at han fortsatt bør ha respekt fra fansen på Villa Park. Kapteinen til Aston Villa har måttet gå sterkt ut i pressen for å prøve å bidra til at han kan komme til Anfield, men fortsatt er ikke klubbene enige om pris.

- Gareth har spilt for Aston Villa i over ti år og har de siste sesongene vært klubbens beste spiller, sier Walters som til daglig arbeider i ungdomsavdelingen til Villa.

- Han har blitt en etablert landslagspiller mens han har spilt i Villa, men han bør nå få lov til å kunne gå til en klubb i Champions League. Det kan være at deler av fansen har vendt seg mot ham, men jeg tror at når man får tenkt seg litt om vil man kunne erkjenne at Gareth har vært en lojal spiller og som fortjener respekt for det han har gjort og at han nå ønsker å utvikle sin karriere ytterligere.