Echo tror Hicks har overtaket

Liverpool Echo siterer en kilde innad i klubben på at det vil være et potensielt marerittscenario om Tom Hicks får kjøpe 1% av Gilletts aksjer.

Tony Barrett i Liverpool Echo tror at Tom Hicks er i ferd med å vinne drakampen om Liverpool FC. Han mener at texaneren nå er nærmere å få full kontroll over klubben enn noen gang, all den tid DIC har indikert at de er villige til å akseptere en avtale om kjøp av bare 49% av aksjene fra George Gillett. Hicks vil da kunne kjøpe den siste prosenten.

En kilde på Anfield skal ha beskrevet et slikt scenario som "et potensielt mareritt" overfor Echo. Lokalavisen har vært i kontakt med Paul Lunt, som er spesialist på aksjerett hos et advoktatfirma i Liverpool, og bedt han vurdere situasjonen.

- Det er ikke attraktivt å være minioritetseier. Tom Hicks og DIC har vært i samtaler om fremtidig eierskap og kontrollen over Liverpool FC, og det ser nå ut til at begge parter er villige til å gi den andre parten en rolle i klubben for fremtiden. Problemet ser ut til å være at ingen av partene ønsker å være minoritetseier. Begge er ute etter å kontrollere klubben, sier han.

- Dette er ikke overraskende. Innflytelsen til en aksjeeier som eier mindre enn 50% av aksjene i et privat selskap er generelt sett ganske begrenset, legger han til.

- Det er for eksempel ingen automatikk i at en minioritetseier får en plass i styret, og de har ingen rett til å kreve kontroll med den daglige driften av klubben. En minioritetseier har også begrensede rettigheter til innsyn i detaljer omkring klubbens finansielle posisjon. Forhandlingene mellom Mr Hicks og DIC handler ikke nødvendigvis om antall aksjer DIC ønsker å kjøpe. Medbestemmelsesrett og hvor mye man får bli involvert i driften kan være like viktig.

- Dersom DIC og Mr Hicks vurderer en form for delt eierskap, er det i praksis utenkelig at de vil gjøre dette uten å ha blitt enige om hvilke rettigheter de vil ha hver for seg. Rettigheter ut over det som loven gir en minoritetseier.