Ekspert nærmest utelukker salg

Liverpools eiere Tom Hicks og George Gillett kommer sannsynligvis ikke til å selge Liverpool FC såfremt de ikke mottar et meget godt tilbud, mener en økonomiekspert.

Det ryktes at Dubai International Capital skal komme med et bud for å kjøpe ut amerikanerne, men professor Tom Cannon, dekanus ved Buckingham University Business School, mener at tallene fra £300M til £500M ikke representerer et fornuftig beløp for kjøperen, og et lavere tilbud vil ikke engang bli vurdert av eierne.

- Tallene ser ikke ut til å stemme for de summene som oppgis slik at Hicks og Gillett kan få den fortjenesten de trenger for å dekke gjeld og redde ansikt, uttaler Cannon til PA Sport.

- Beløp på mellom £300M og £500M for å sikre aksjene til Gillett og Hicks', minst £50M på spillere, og selv om man går tilbake på de opprinnelige stadionplanene, trenger man £250M. Man snakker om £800M.

- Det vil gjøre Liverpool dyrere enn Manchester United eller Arsenal og to ganger dyrere enn Chelsea.

- Liverpool har aldri gjennom tidene hatt stor fortjeneste. Manchester United har hatt større profitt, men hva finnes det utenom troférommet? Troférom betaler ikke rentene.

- Med mindre enn at Hicks og Gillett får alvorlige økonomske problemer eller DIC eller noen andre kommer med et bud som er utenfor all økonomisk fornuft, tror jeg ikke på forandringer.

Rapporter i media vil ha det til at DIC vil forsøke å kjøpe klubben igjen, men trolig bare til rett pris.
- DIC kommer aldri til å betale mer enn det virkelig er verdt, og på basis av det vi vet, forventes det at de betaler £100m-£150M mer enn de nektet å betale for et år siden

- Det var dem som trakk seg, og etter det har prisen økt drastisk. Liverpools situasjon har ikke blitt bedre. Faktisk ser ting verre ut enn forrige sesong.

- Forrige sesong kom de reltativt greit på tredje (i Premier League). Nå ligger de på sjette og stadionkostnadene har økt fra £200 til £300M.

Fansen er i harnisk over måten klubben blir ledet av de amerikanse eieren. En protestaksjon er planlagt i forbindelse med Aston Villa-kampen i kveld. Cannon tror ikke at det vil ha noen innvirking på eierne.
- De kommer ikke til å bli skremt bort. Texaneren som vil tillate seg å bli skremt vekk, eksisterer ikke. Jeg kan bare komme på en klubbeier som trolig har blitt drevet bort av fansen ? Peter Johnson i Everton. Og han gikk i da det passet seg.

- Det er veldig vanskelig for supporterne å tvinge en eier til å forlate klubben dersom han ikke føler at han får riktig pris.

- Det å eie er 9/10 av loven. De eier klubben. De sitter med alle kortene.