EM-trofeet til El Madrigal

EM-trofeet vil være utstilt på Estadio El Madrigal når Liverpool gjester Villarreal kommende onsdag. Kuyt spår at Torres vil bli enda bedre i sin andre sesong for Liverpool.

Liverpools fire EM-vinnere returnerer til Melwood i morgen, og begynner umiddelbart oppkjøringen til den nye sesongen. Det går imidlertid ikke mange dagene før Fernando Torres, Jose Reina, Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa får gjensyn både med Spania og med EM-trofeet.

Liverpool skal som kjent spille treningskamp mot Villarreal på El Madrigal allerede kommende onsdag, og dit vil også EM-trofeet bli sendt. Det spanske fotballforbundet har bestemt at EM-pokalen skal stilles ut på Estadio El Madrigal både tirsdag og onsdag, hvor publikum kan få se trofeet helt gratis. På denne måten ønsker fotballforbundet å gjøre ære på de sju fra den spanske EM-troppen som kommer til å være involvert i onsdagens treningskamp. Villarreal-trioen Joan Capdevilla, Marcos Senna og Santi Cazorla kan også titulere seg som europamestere i tillegg til Liverpools kvartett.

Men forhåpentligvis vil ikke Fernando Torres & co hvile på laurbærene i tiden som kommer. Etter å ha imponert i sin første sesong for Liverpool, skal spissen nå ta fatt på den "vanskelige andresesongen". Lagkamerat Dirk Kuyt tror imidlertid at Torres bare vil bli enda bedre den kommende sesongen.

- Jeg tror Fernando allerede vet hvor vanskelig Premier League kan være, men han gjorde det virkelig bra i fjor. Han er bare 23 år gammel (Her bommer Kuyt med ett år. Torres er 24 år gammel, red anm), og vil bli bedre og bedre. Det eneste han må være oppmerksom på er at folk begynner å kjenne ham nå. Men en spiller med hans kvaliteter vil det uansett være vanskelig å spille mot, sier Kuyt til Liverpool Daily Post.

- Forsvarerne vil frykte ham. Klarer han å holde seg skadefri, tror jeg at han kan gjøre det bedre enn i fjor, legger nederlenderen til.

I motsetning til Torres slet Kuyt selv både med formen og ettervirkningene av farens død i fjor, men 28-åringen avsluttet sesongen sterkt og spilte også svært bra for Holland under EM.

- I begynnelsen av min første sesong i Liverpool var jeg fornøyd med mine prestasjoner, og vi endte opp i Champions League-finalen det året. I min andre sesong slet jeg i starten, og alle kjenner til hvorfor. Men de siste 3-4 månedene av sesongen gjorde jeg det bra, og fikk mye spilletid både i Champions League og andre kamper.

- Jeg ønsker å bli bedre, og forhåpentligvis blir kommende sesong min beste for Liverpool. Jeg trivdes med å spille ute til høyre i fjor, og fikk spille mange kamper. Å spille så mange kamper som mulig er det viktigste for meg. Jeg tror jeg fikk vist at jeg kan spille både på høyreflanken, som spiss og som hengende spiss.

- Vi står foran en lang sesong, med mange kamper. Det er ikke noe problem for meg å spille i ulike posisjoner. Jeg vil være klar når manageren trenger meg. Sist sesong var vi uheldige i Champions League-semifinalen. Forhåpentligvis får vi rettet på det kommende sesong, avslutter Kuyt.