En fornøyd matchvinner

Fernando Torres synes opplevelsen av å spille i et Merseyside-derby var fantastisk, etter at han ble matchvinner og scoret klubbens hundrede mål denne sesongen. Ray of Hope Appeal på fredag.

Fernando Torres var som kjent skadet da Liverpool beseiret sine blå naboer på Goodison Park i oktober. Han klarte å riste av seg sine småskader før dagens møte med David Moyes mannskap, og ble den store helten i sitt første Merseyside-derby. Selv var storescoreren storfornøyd med opplevelsen av et lokaloppgjør i Liverpool.

- Derbyet var utrolig. Det er alltid annerledes for fansen. Dette er en viktig uke, og du føler dette er en spesiell kamp, sa Torres til Liverpool Daily Post etter kampen.

- Seieren var virkelig viktig, og Everton er enda lenger bak enn de var.

24-åringen har nå scoret 21 ligamål denne sesongen, og 28 mål totalt. Dagens avgjørende mål var de rødes hundrede for sesongen. Storscoreren selv mente at dagens seier gjorde opp for det skuffende tapet på Old Trafford for en uke siden.

- Når du får et dårlig resultat behøver du en stor kamp med et godt resultat igjen, og nå har vi fått tilbake selvtilliten, avsluttet spanjolen.

Ray of Hope Appeal på fredag
21. januar i år startet aksjonen Ray of Hope, for innsamling til Liverpool-legenden Ray Kennedy. Den som er alvorlig syk med diagnosen Parkinsons syndrom. Kennedy spilte for Liverpool i perioden 1974 til 1982, og vant tre europacuper, en UEFA cup, fem seriegull og ligacupen en gang, i sine åtte år på Anfield.

Engelskmannen har slitt fælt økonomisk etter å ha fått sykdommen, og er avhengig av behandling. Han har måttet selge sine medaljer, og Ray of Hope har nå altså startet en innsamlingsaksjon for å hjelpe.  Jamie Carragher er av de som har bidratt, og så langt har det blitt samlet inn nærmere 25.000 pund. Gruppen har gjennom medier som Facebook og forskjellige diskusjonsforum nå informert om et nytt arrangement til innsamling.

Kennedy er også en legende i Arsenal, som var klubben han ble kjøpt fra, og også Gooners deltar i innsamlingsaksjonen. Det er derfor i forbindelse med ligakampen mot Arsenal på Ashburton Grove at det blir arrangert en kamp mellom Arsenal og Liverpool-supportere på Hatfield Sports Village i Nord-London fredag 4. april. Arrangementet starter 20.30 norsk tid.

- Det koster 25 pund, og dersom du ikke kan spille fordi du er for gammel, for tjukk, for redd for å vise deg i shorts, så kom likevel og gi ditt bidrag i baren etterpå, sier initiativtaker Karl Coppack i en melding gjennom gruppen Ray of Hope Appeal på Facebook.

Dersom du ønsker å bidra, send en epost til [email protected]. Dersom du har tilgang på e-season ticket på Liverpoolfc.tv, kan du finne frem til kåringen 100 Players that Shook the Kop, og se på nummer 28 - som er omtalte Ray Kennedy.