Everton res - Liverpool res 0-1

Jordy Brouwers mål ble avgjørende i miniderbyet Evertons og Liverpools reservelag imellom. Dermed troner Liverpool komfortabelt på toppen av tabellen.

Liverpool går inn i kveldens kamp med seier for øyet, da topplaget ønsker å befeste sin posisjon øverst på tabellen ytterligere. Jermaine Pennant må sies å være stjerna på det titteljagende reservelaget, da han tydeligvis ikke er funnet verdig en plass i troppen som skal møte Arsenal i morgen.

Liverpools lag: Martin, Darby, Insua, San Jose, Huth, Plessis, Pennant (Bruna 77), Spearing (Flynn 82), Brouwer(Simon 62), Nemeth, El Zhar.
Benk: Gulacsi, Kelly.

Evertons lag: Jones, Densmore, Irving, Dennehy, Molyneux, Harpur, O'Kane, Rodwell, Agard, Morrison (Baxter 68), Connor (Codling 69) 

Benk: Stubhaug, Sinnott, McCarten.

Vi vil oppdatere fortløpende om de viktigste hendelsene, og vår mann på stadion vil også komme med en spillerbørs ved endt kamp.

1. omgang:

I første halvdel av første omgang, har Liverpool, etter en intens Everton-start hvor Insúa mottok et, mildt sagt, strengt gult kort, vært klart best. I åpningsminuttene var Liverpools keeper Martin passiv på et innlegg, og Liverpool må si seg heldige med at Everton greide å skusle bort den påfølgende muligheten. Etter dette har Liverpool tatt over, og de rødes dominans har resultert i en rekke store sjanser. Disse har blant annet gått til Nemeth, Pennant og Brouwer, uten at man har fått hull på byllen, enda. Utover det nevnte har også Nemeth ved et par anledninger gått i bakken innenfor sekstenmeteren, uten at kamplederen har funnet situasjonene straffespark verdig.

 

Utover i omgangen har spillet roet seg noe, og trass i spillemessig dominans, har ikke Liverpool greid å komme til mange åpenbare sjanser. Jay Spearing har hatt et par gode skudd, og Pennant har begynt å bli varmere i trøya på kanten. Everton har vært farlig frempå ved et par anledninger ved O'Kane og Rodwell, men en heroisk blokkering av Huth, og en godt løst situasjon av San Jose sørger for at det står målløst til pause. Toneangivende spillere for Liverpool har vært Insúa, Pennant, Plessis og San Jose.

2. omgang:

0-1, Brouwer!
Darby kommer på et sjeldent raid langs høyre flanke, og legger lavt inn til Jordy Brouwer. Den høyreiste spissen styrer frekt ballen i mål ved hjelp av hælen, og Liverpool er i føringen.

Så langt har andre omgang sett noe sjansefattig ut, selv om Liverpool fortsatt styrer kampen. Plessis har hatt noen krempasninger, Pennant har vært god, og Nemeth har svidd en stor mulighet, utover målet.

Liverpool har også i andre halvdel av andre omgang vist seg som det førende laget, til tross for relativt få sjanser og enda færre mål mot et hardtkjempende Everton-lag. Nærmest etter målet har Liverpool vært ved Ronald Huths heading i tverrliggeren, da han raget høyest på et frispark fra Jay Spearing, i tillegg til at Nemeth har sendt et skudd like over.

Slutt!

Sluttrapport:
Jermaine Pennant gjorde et positivt inntrykk da han i kveld spilte med reservelaget i deres bestrebelser mot å vinne reserveligaen. Laget hadde kampen igjennom god kontroll, og fortjente absolutt sin seier, besørget av Jordy Brouwers mål. I tillegg til nevnte Pennant, har blant andre Nemeth og Plessis gjort gode kamper for Liverpools tilsynelatende uslåelige reservemannskap. Utover målet hadde Liverpool også et par andre fete sjanser, eksempelvis da Huth headet ballen i tverrliggeren etter et godt slått frispark fra Jay Spearing.

Spillerbørs:

Martin 5 - Han hadde en halvmiss tidlig i første omgang, men etter det virket David komfortabel og trygg på en rolig dag, hvor han hadde full kontroll.

 

Darby 6 - var stødig og defensivt solid i første omgang, i andre ble han mer aktiv også offensivt, og utav to eminente raid med dertilhørende crosser, kom det en målgivende pasning.

 

San Jose 6 - Spanjolen viste seg klok som spiller, og brøt pasninger, leste spillet og ryddet opp på overbevisende manér med stålkontroll.

 

Huth 5 - Midtstopperen åpnet uvanlig rufsete til seg selv å være, men viste i andre omgang sitt vante selv, med kompromissløst duellspill, og god kontroll.

 

Insua 5 - Argentineren var noe av og på i dag. Tidvis viser han glimt av potensial gjennom bra raid og gode løsninger, men samtidig slet backtalentet med variable avleveringer og noe rufs.

 

Pennant 7 - Pennant viste i dag at han er en klasse over de øvrige spillerne på banen. Han vekslet bra mellom å utfordre på kant, og å storme fremover sentralt. En konstant trussel som viste god innstilling og slo gode innlegg.

 

Plessis 5 - Midtbanestrategen spilte bra i første omgang, med rasjonelle løsninger og sikkert spill. I andre omgang datt han imidlertid noe bort.

 

Spearing 4 - Som alltid både jobbet og slet scouseren inntil han ble tatt av banen. I dag satt imidlertid ikke pasningsrytmen, han virket noe overtent, og hadde generelt sett ikke dagen.

 

El Zhar 4 - Nabil var anonym og borte i første omgang, men etter hvilen viste han seg langt bedre da han involverte seg mer, og fikk utfordret mer direkte. En sterk firer.

 

Brouwer 4 - Jordy virket tidvis helt hjelpeløs ute på banen, da han sleit med touchen, ble for veik i duellspillet, og var dårlig i lufta. Pluss for målet skal dog matchvinneren ha.

 

Nemeth 6 - I dag hadde Nemeth flere muligheter, og var også involvert i et par straffesituasjoner før pause. Det var imidlertid etter pause at Ungareren våknet skikkelig til live, søkte rom og var aktiv.