FA bekymret over Shields-støtte

Ifølge The Guardian vurderer FA å åpne disiplinærsak mot Liverpool for den offentlige støtten klubben viste over Michael Shields i mandagens tv-sendte kamp mot West Ham.

Det engelske fotballforbundet skal skrive et brev til Liverpool for å få en forklaring på støtten klubben viste overfor den fengslede supporteren Michael Shields under mandagens kamp West Ham.

Forbundet vurderer å åpne disiplinærsak mot Liverpool over måten de offentlig støttet en mann som er dømt til 10 års fengsel for drapsforsøk på en bulgarsk kelner, Martin Georgiev, i mai 2005. En annen person har senere innrømmet ugjerningen, men har senere trukket tilståelsen. Shields' sak skal gjennomgås i høyesterett i morgen. FA er bekymret for at Liverpool benytter en tv-sendt kamp for å forsøke å påvirke saken.

Rafael Benítez' mannskap bar t-skjorter med teksten "Free Michael Now" under oppvarmingen. Skuespillerinne Sue Johnston var invitert inn på banen sammen med Shields' foreldre for å komme med en appell til justisminister Jack Straw så han skal gjøre det "korrekte" i denne saken.

En mosaikk på The Kop ble avduket med teksten "Free Michael Now", og det var en artikkel i kampprogrammet som erklærte 22-åringens uskyld.

FAs bekymring er knyttet til disiplinærsaken mot Ipswich-midtbanespiller David Norris for å ha gitt sin støtte til tidligere Plymouth-keeper Luke McCormick. Norris har blitt tiltalt for upassende oppførsel etter en håndjerngest dedikert til McCormick. McCormick ble dømt til syv års fengsel for å ha drept to små brødre etter uforsvarlig kjøring. FAs disiplinærkomité bøtela Norris med £5000. FA er skremt over at Liverpool går ut offentlig og støtter noen som er dømt for en alvorlig forbrytelse, og utgir seg selv for å være dommer og jury.
- Vi er ikke komfortable med dette, sier en kilde til The Guardian. Ifølge FA har Liverpool heller ikke informert dem om planene.

I 1997 ble Robbie Fowler bøtelagt 2000 sveitsiske franc av UEFA for å ha vist ei t-skjorte med støtte til sparkede dokkarbeidere.